►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Чувствайте се красива през бременността си

кратки съвети за да повдигнете самочуствието си и да се чуствате красива и докато сте бременна


Чувствайте се красива през бременността си
Пазете се от прекомерното качване на килограми

Пазете се от прекомерното качване на килограми

Deteto.info

Сигурно вече сте чували твърдението, че бременната жена трябва да яде за двама, но това не е вярно или поне е криво разбрано – жената трябва да се храни здравословно и да приема полезни вещества като за двама, Защото е ясно, че количеството на храната не определя нейното качество.


Бременността - 10-те най-често задавани въпроса - прочетете цялата статия тук

Подготовка за постъпване в родилния дом - прочетете цялата статия тукМного е важно през този период да поддържаме тялото си добре хидратирано, като за целта трябва да се пият поне по два литра вода на ден. Чай и кафе можете да си позволите, но в ограничени количества.
По принцип е нормално да се качат от 10 до 16 кг, но всичко зависи от теглото на жената преди да забременее, тоест, ако е била с тегло под нормата, няколко килца в повече няма да й се отразят зле, но ако е била с тегло над нормата, то трябва много да внимава и качването на 16 килограма може и да не й се отрази добре.
Ако жената е бременна с близнаци, килограмите, които ще качи ще варират между 16 и 20.
По-динамичното качване на килограми започва през второто тримесечие на бременността, а през третото тримисечие всъщност се качват по-голямата част от килограмите. През първия триместър даже е възможно и да загубите няколко килограма заради гаденето и общото неразположение, което ще изпитвате.

Поддържайте добрата си физическа форма

Deteto.info

Почивайте
Трябва да почивате винаги, когато вашето тяло ви „подскаже”, че има нужда от това. Ако все още работите, постарайте се да си осигурите пълноценен сън и почивка през нощта. Опитайте се да спите поне осем часа.

Физическа активност
Освен ако лекарят не ви е предписал само да почивате и да не извършвате никакво физическо натоварване, то половин час упражнения на ден ще ви накарат да се чувствате във форма и изпълнени с енергия. Не трябва да се натоварвате прекалено много и да правите резки движения. Различните дейности за бременни, които се предлагат са съобразени със състоянието, в което се намират – йога за бременни, пилатес и др. Посъветвайте се и с лекаря си, за да ви препоръча подходящи упражнения, които да правите у дома.  

Пазете се, за да се чувствате добре

Пазете се, за да се чувствате добре

Deteto.info
  • Лицето - Хормоналните промени, които стават вследствие на бременността, влияят на кожата, например една типична суха кожа може да стане мазна или обратното. Добре е да почиствате лицето си два пъти дневно и да нанасяте хидратиращ крем. Понякога бременността може да стане причина за появата на акне, като при тези случаи е добре първо да се консултирате със специалист. През бременността трябва да внимаваме и с излагането на слъце и да използваме защитни кремове с висок фактор, защото сме по-предразположени към появата на кафяви петна.
  • Косата - Състоянието на косата през бременността също може д варира според организма на всеки. Както може да стане по-блестяща и здрава, така може да започне лесно да се омазнява и да се заплита.
  • Тялото - Кожата и тялото ви преминават през най-променливия етап от вашия живот и, въпреки че няма магически средства, които да гарантират, че няма да се появят стрии и пигментни петна, можете поне да положите всички усилия, за да ограничите тяхната поява. Най-важното за вашата кожа е да я поддържате добре хидратирана още от самото начало на бременността. Само не забравяйте, че някои продукти могат да пречат на доброто функциониране на ултразвука, затова, когато сте на преглед при гинаколога си, не слагайте никакъв крем. За кожата е много полезен и т.нар. контрастен душ, така че, когато се къпете, завършвайте със студена вода, като започнете от краката и продължите нагоре към раменете си.
  • Гърдите - Нарастването на гърдите ви може д бъде първия симптом, че сте бременна. като начало е много важно да си набавите сутиен с по-голям размер, за да запазите еластичността на кожата на гърдите си. за кожата на гърдите също важи правилото, че трябва да бъде много добре хидратирана.

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни