►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Красива и след лятото

През бременността е нормално кожата да е по-чувствителна заради хормоналните промени и увеличаването на обема на кръвта в тялото. И, ако към това прибавим и ефектна на хлора на водата в басейните, солта на морската вода, слънцето, е нормално в края на лятото кожата и косата ни да не са в много добра форма.


Красива и след лятото

Регенерирайте кожата си

Deteto.info

Сезонът, който най-много наказва кожата е лятото. Това се дължи най-много на прекаленото излагане на слънце, което предизвиква по-голяма дехидратация на кожата, загуба на еластичност и блясък. Такова действие имат и климатиците, хлорът в басейните и солената морска вода.
Възможно е по кожата да се появят петна, което ще ни подскаже, че има нужда от регенериране. Тези проблеми не трябва да се смятат само за неестетични, а и да е приемат като симптом, че кожата е увредена.
Пийте много вода и яжте обилно плодове и зеленчуци, за да хидратирате кожата отвътре.
Използвайте ежедневно хидратиращи кремове. За лицето е добре в началото да използвате маски, после хидратиращ крем за сутринта и възстановяващ крем за вечер, който ще регенерира тъканите. За тялото си също трябва да използвате хидратиращ крем. Тайната на добре хидратираната кожа се състои в постоянните ежедневни грижи за нея.
Добри резултати се постигат и с парните бани, които отварят порите и елиминират нечистотиите оставяйки кожата много мека и гладка.
Ексфолирайте кожата си. Така се премахват мъртвите клетки, които са се събирали през летните месеци.
През бременността много често се появяват тъмни петна, една хиперпигментация на кожата, която се получава заради хормоналните промени. Това са кафяви петна с неправилна форма, които, въпреки че нямат нищо общо със слънцето, а с хормоните, се влошават от излагането на слънчевите лъчи. Те изсветляват през зимата и отново потъмняват през лятото и обикновено изчезват след като жената роди. През цялата си бременност използвайте слънцезащитен крем с много висок фактор и, ако петната не изчезнат след като родите, съществуват няколко модерни технологии за тяхното премахване: депигментиращи кремове или избелващи, фото-стимулация или фото-биологична терапия.

Сухи стъпала

Сухи стъпала

Deteto.info

Кожата на краката е много чувствителна и по време на бременността краката са в доста лош период, защото се подуват от топлината и качването на килограми.
Пробвайте да ходите боса, винаги когато имате възможност вкъщи на килима или на плажа или пък по някоя полянка с трева. Това активира кръвообращението и кракът „диша” и си почива по-добре.
Използвайте ежедневно за кожата на краката специален хидратиращ крем, който нанасяйте с масажни движения.
Правете си педикюр поне на всеки 15 дни, като започвате първо да търкате петите си със специална пила за крака, за да изравните и омекотите кожата си. Другия вариант е да използвате ексфолиант, който да е специално предназначен за крака или пък този, който използвате за тялото си.
Ежедневно използвайте специален крем за пукнатините по кожата на краката. Ако сте постоянни, ще видите как след няколко нанасяния цепнатините значително ще се заличат.

По-блестяща и здрава коса

По-блестяща и здрава коса

Deteto.info

След летния сезон косата ни също страда от прекаленото излагане на слънце, хлора, солта на морската вода и т.н. За да възстановите нейната красота трябва:

  • Да използвате възстановяващ шампоан с неутрално pH за увредена и изтощена коса.
  • Подхранвайте косата си с подходящо масло за коса. Те обикновено са в стъклени ампули и се нанасят като маска за коса, оставя се малко да престои, за да проникне дълбоко в космите и след няколко минути се измива с хладка вода. Това може да се прави веднъж седмично в продължение на един месец. После може да се продължи в зависимост от състоянието на косата.
  • Слагайте маска за коса след всяко миене. Можете да използвате неизмиваща се маска за коса, даже за по-добър ефект можете да я слагате вечер, за да спите така през ноща и да попие добре.
  • Режете си връхчетата често, за да стои косата ви свежа.
  • Ограничете употребата на сешоар – той изсушава косата. Същото се отнася и за пресите са коса.

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни