►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Скърцане със зъби

Здравейте, Казвам се Лили на 33 г. съм и имам прекрасно момченце на 1 г. и 7 месеца. От самото си раждане той е доста трудно дете, ако мога така да кажа.


Скърцане със зъби

Здравейте,
Казвам се Лили на 33 г. съм и имам прекрасно момченце на 1 г. и 7 месеца. От самото си раждане той е доста трудно дете, ако мога така да кажа. През първите 5-6 месеца ревеше непрестанно,  с часове. Отказа да суче още през първия месец, и до 10 м. го храних с изцедена кърма. Не знам дали причината за този плач са били колики, предполагаемата алергия към казеина, болки в ушите или нещо друго,  но четох наскоро статия за нервното дете и е много вероятно точно това да е нашият случай. Неспокоен сън с множество събуждания нощем, тревожност на смрачаване като се е случвало да изпада в истерия и да плаче с часове без да знаем какво му е, просто изглежда изплашен и не може да си намери място. Безапетитие, ,раздразнение, хапане и удряне, свръхактивност ( Не може да седне на едно място дори за секунда) страх от лекари и непознати хора и места ( дори в детски клубове влизаме с рев и опити да си тръгне). Това, което ме притеснява в момента, е че от няколко дни насам постоянно скърца със зъби. Има много статии за нощното скърцане, но той го прави през деня, а не докато спи. Първите 3 кътника са пробили вече и в момента му расте нов, но не знам дали това е причината или нещо друго? 
Той е единствено дете в семейството и от 6 м. за него се грижи майка ми, която дойде да живее у нас. С баща му сме в добри отношения и той се грижи прекрасно за него. Наистина ми е трудно да разбера от къде се взе тази нервност у детето? Искам да му помогна да се успокои, като така ще помогна и на майка ми, защото и тя е изтощена от постоянните усилия при  смяната на памперса, храненето, тръшкането и посягането, когато не става така както той иска.
Моля Ви за съвет и предварително благодаря  :)

P.S.  Щастлива и успешна 2012 г. на целия Ви екип! Бъдете здрави и все така полезни:)


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни