►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Създаване на тоалетни навици при близнаци

Здравейте, За много години живи и здрави! Много успешна и щастлива 2012! Преди известно време бях ви писала за храненето и вашият съвет ми помогна, за което изказвам големи благодарности.


Създаване на тоалетни навици при близнаци Здравейте,
За много години живи и здрави! Много успешна и щастлива 2012!
Преди известно време бях ви писала за храненето и вашият съвет ми помогна, за което изказвам големи благодарности.
Близнаците са Виктор и Нина на 1 година и 3 месеца.
Сега ви пиша по друг повод. Аз още не съм почнала да ги слагам на гърне. По простата причина, че не знам как да започна. Говорих с майки -  едни ме успокояват други ми казват, че съм закаъсняла и после става много трудно. Майка на близнаци по-големи от нас със 1 година ми каза, че те сами си казват, че тя не ги назорва. Аз не знам как да постъпя и кога да започна. Четох една статия от един сайт, пак за детето, че детето е готово за това около година и 6 месеца, тогава разбира.
Моето питане е да изчакам ли до 1.6 години или да започна от сега - 1.3 години. Преди около два месеца пробвах да ги поставя - ефект нямаше, Нина стоя около час и се изпишка, а Виктор над час и се изпишка едва когато го сложих в мен заедно с кукуто. Не знам как да ги накарам заедно да стоят на гърнета, защото ако са по отделно единият върши пакости, ако почна да го занимавам другият, който е на гърнето става и почва да ходи, просто лудница. Бях решила да ги уча след 2 години, но май това е грешка???
Благодаря ви предварително!
Лек и ползотворен ден!

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни