►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Детенце с проблеми в общуването

Здравейте! Вторият ми син е на 3г и 4 месеца, с 2 г разлика с брат си. Проходи на 1 г и е с висок двигателна активност и енергия.


Детенце с проблеми в общуването

Здравейте! Вторият ми син е на 3г и 4 месеца, с 2 г разлика с брат си. Проходи на 1 г и е с висока двигателна активност и енергия. Пие много течности. Обича да играе с топки, коли, малки детайли и да гледа детски анимационни филмчета. Навън е социален, ласкав и готов за игри с познати деца, а и за запзнанства с по-големи деца и възрастни.
Притесненията ми:
1.Опитва се да доминира над всички без хленчене, а с бунт, тряскане „сега ще видиш ти...” –закани, с опит за бой /но не е жесток с брат си/. Непрестанни мотивации и убеждавания за всяко нещо, което не желае, докато или направим сделка, или не го убедим да го поиска сам, или не е заплашен от отнемане на нещо.
2.Три месеца вече в детската градина отказва да играе с децата, без специалните убеждения на Госпожата, не говори с тях и не иска да го притесняват, но с Госпожите говори предимно с „Добре”. Храни се предимно с филийки, ябълки и банани. Прекъсна говорното си развитие /което дръпна през зимната ваканция/. Върна се страх от акането и започна да се стиска отново прав и да задържа./Създава впечатление пред децата, че е спокоен, че е шерифът, но явно /за мен, познавайки го в друга среда/ в градината е подтиснат, дръпнат, самотен, отхвърлен, пасивен, разклатен, затворен в себе си и наблюдател.
3. На 1. 6м нормали първи думи, като след лечение в болница от обрив рязко се активира в агресия и  застой в проговарянето, като на 2г. и 4 мес. прости изречения, а сега може дълго да говори, но слаоворедът е разбъркан, липсват срички от думите и има гняв, ако не разбираме какво говори. Казва „Мразя те”, когато изискваш или не разрешаваш нещо. Започва изречението с Амиии...Започнахме посещения при логопед. Извинява се, когато ме ядоса и мога да загрубея, но до тогава изпробва всичко.

Въпрос :да намалим ли посещенията в градината и какво поведение да имаме, за да го контолираме и да премине това в самоконтрол?
Благодаря предварително!


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни