►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Агресивно поведение на тригодишно момиченце

Здравейте! Казвам се Вера Александрова, дъщеря ми е на 3 години и 3 месеца. Нямаме други деца. Бабите и аз основно я гледаме, тъй като работя на половин работен ден. Не мисля, че има някакви обстоятелства, които биха повлияли върху емоционално-психологическото развитие на дъщеря ни.


Агресивно поведение на тригодишно момиченце Здравейте!
Казвам се Вера Александрова, дъщеря ми е на 3 години и 3 месеца. Нямаме други деца. Бабите и аз основно я гледаме, тъй като работя на половин работен ден. Не мисля, че има някакви обстоятелства, които биха повлияли  върху емоционално-психологическото развитие на дъщеря ни.
Проблемът е следния: От пролетта започна да се държи по-агресивно и като че усещаме някаква злоба. Започна да отговаря много, да се налага за всичко, да крещи, да обижда всички, с децата също се държи така. На моменти е много мила и добра, а в следващия може да удари някой или да започне да вика и да обижда. Със съпруга ми не се караме често и по принцип, ако имаме някакви проблеми, се опитваме да ги разрешим, когато не е при нас. Много рядко се случва да си повишим тон пред нея. Опитахме с добро да й обясним, че така не се говори, не се удрят другите деца, когато ти вземат играчките, а се моли да ти ги върнат. Пробвахме и с наказания, но никакъв успех. Тези дни започна да ми казва /крещи/, че не ме обича, че съм лоша, да ходя на работа, а аз самата не съм й казвала такова нещо. Показах й, че ме е обидила и ми е мъчно, че така се държи с мен, но нямаше никакъв ефект. Същите неща говори на баща си, той пък я наказа, но пак си продължи по същия начин, след 15 минути. Не знам как да постъпим, как да се държим с нея.
Надявам се, че ще ни кажете как да постъпим правилно в тези нейни състояния, защото се чувстваме много объркани и не знаем къде грешим.
Благодаря Ви много!

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни