►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Коя е основната причина за коликите?

Преходната или краткотрайната лактазна недостатъчност е доказана от изследванията като основна причина за КОЛИКИТЕ при бебетата. С годините коликите при бебетата са обект на все по-задълбочени изследвания. Временната физиологична непоносимост към лактозата у бебетата е резултат от недостига на ензима лактаза, който разгражда млечната захар – лактоза по естествен път в червата. Лактозата се съдържа във всички видове мляко и млечни продукти включително в кърмата и адаптираните млека.


Коя е основната причина за коликите?

Преходната или краткотрайната лактазна недостатъчност е доказана от изследванията като основна причина за КОЛИКИТЕ при бебетата.
С годините коликите при бебетата са обект на все по-задълбочени изследвания. Временната физиологична непоносимост към лактозата у бебетата е резултат от недостига на ензима лактаза, който разгражда млечната захар – лактоза по естествен път в червата.  Лактозата се съдържа във всички видове мляко и млечни продукти включително в кърмата и адаптираните млека. Това състояние намалява възможностите на тялото да усвои тези продукти, неразградената и неусвоена лактоза е подложена на атаката на бактериите в дебелото черво, при което се отделя млечна киселина и водород. Те причиняват подуване, газове и болка - КОЛИКИ.

Добавеният към храната на бебето ензим лактаза подкрепя разграждането на лактозата до прости и лесноусвоими захари - галактоза и глюкоза като по този начин подпомага нейното усвояване от организма, благоприятно повлиява храносмилателните функции на стомашно-чревния тракт и съдейства за избягване на напрежението в стомаха, а оттам и коликите.

Colief Капки за бебета

Deteto.info

Colief Капки за бебета са резултат от усилията на Мери Бъкли, една майка, която отчаяно се опитвала да намери решение за постоянно плачещото си бебе. Мери се обърнала към личния си лекар за помощ и го посещавала 2-3 пъти седмично с бебето си Ребека. Той предположил, че плачът на Ребека се дължи на недостатъчност на ензима лактаза и си спомнил, че в САЩ е виждал продукт, съдържащ ензима, който се добавял в диетата на хора с лактазна недостатъчност и им позволявал да ядат мляко и млечни продукти без неприятни странични ефекти. Това се случва в началото на 90-те години на миналия век. На Мери й хрумнало, че този продукт може да се пригоди специално за бебета с временна лактазна недостатъчност. Първоначалните изследвания в болницата в Корк показали, че продуктът има облекчаващ ефект спрямо бебешките колики. Изследванията не били продължителни, но затова пък резултатите били значителни и били публикувани в професионалния месечник за хранене и диети – "Journal of Human Nutrition and Dietetics" през септември 1998 г. Те показали, че чрез  разграждането на лактозата в бебешката храна, чрез добавяне на капки с ензима лактаза в млякото преди хранене, бебета плачели много по-малко.Тези резултати били потвърдени от последвалите по-задълбочени изследвания в лондонската болница Guy's Hospital и отново били публикувани в "Journal of Human Nutrition and Dietetics" през октомври 2001 г. Така, майчината решителност да се намери решение за проблемите на бебето става причина за развитието на продукт, който има потенциала да облекчи живота на бебетата на този етап от тяхното развитие и на родителите им.

 

Colief е естествен подход към бебешките колики, подходящ както за кърмени бебета, така и за бебета хранени с адаптирани млека. Colief намалява храносмилателните затруднения, защото съдържа естествения ензим лактаза, който, прибавен към млякото на бебето, разгражда голям процент от лактозата и прави храната по-лесно смилаема. За бебетата е важно да не се отстрани цялата лактоза, тъй като това стимулира организма да произвежда сам ензима.
Colief може да се използва още от раждането и трябва да се прибавя с всяко хранене, докато бебето навърши 3-4 месеца, за да може бебето с всяко хранене да приема разградена лактоза и да не се  позволява засядането на непреработена храна в дебелото черво.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни