►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Училище „Чакам бебе“, София, 20.05.2019 г.

Днешната среща на училище „Чакам бебе“ бе с основната тема - Тема: Първи грижи за бебето


Училище „Чакам бебе“, София, 20.05.2019 г.

Днешната среща на училище „Чакам бебе“ бе с основната тема - Тема: Първи грижи за бебето
В темата за първите грижи бъдещите родители ще се запознаят на практика с някои важни аспекти от отглеждането на бебето. Ще поговорим подробно какво представляват тоалетът и хигиената на малкото.
Колко често трябва да се правят? Кога и в какъв ред? Защо са толкова важни? Тъй като здравето на малкото е най-важно, няма да подминем и тази тема.
В отделна част от лекцията ще има съвети за правилно отглеждане и някои често срещани състояния, които макар и физиологични, създават доста неприятности в семейството.
Съдържанието на домашната аптечка е друга точка, която също намира място в презентацията и опитният специалист ще даде насоки и препоръки.
Разбира се, както винаги ще има време за въпроси и консултации.
Лектор: Др Димова, педиатър Поликлиника България

Допълнителна ТЕМА 1: Ранно детско развитие
КиндиРу е научно обоснована сензорно-моторна перцептуална програма и представлява система от занимания и игри, които стимулират интелектуалното,емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата. На практика програмата е „неврология, облечена в игра”.
Съобразена е с възрастовите потребности и възможности на детето, работи за постигане на неврологичните показатели, характерни за съответната възраст, и не на последно място помага на вас, родителите, да станете първия учител на своето дете.
Лектори: Сузана Степанова и Вяра Кънева
психолози и психотерапевти с индивидуална и групова практика с деца и възрастни. Работят заедно от повече от 6 години. Лектори са на множество семинари за ранно детско развитие, конференции, срещи с родители. Автори и водещи на проекта за подкрепа на родители “ Из света на мама “. Ръководители и терапевти в Академия за ранно детско развитие и център за психологическа подкрепа Съкровения. Директори и невро-моторни консултанти по австралийската програма за бебета, деца и родители Киндиру ( Toddler Kindy GymbaROO & KindyROO ) в ж.к Бъкстон и ж.к Овча Купел. Вяра е ръководител на изследователската част на проекта “ Да отключим потенциала за учене “, както и на изследователския проекта за оценка на ефективността на програмата Киндиру заедно със Столична община.
Сузана е майка на две прекрасни деца, а Вяра на едно чудно момче.


Допълнителна Тема 2: Стволови клетки
Лектор: Веси Груева, представител на Future Health, https://www.future-health.bg/

Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни