►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Проблеми с детската градина

Здравейте! Пише Ви майката на момиченце на 4год.и 6месеца. Дъщеря ми ходи на детска градина и е във втора група. Проблемът ни е, че все още не може да свикне с детскта градина. Всяка сутрин плаче и това което е по-лошо е, че от притеснение стига до повръщане. Така всяка сутрин се изпращаме със сълзи, повръщане и молби да я взема първа.


Проблеми с детската градина Здравейте!
Пише Ви майката на момиченце на 4год.и 6месеца. Дъщеря ми ходи на детска градина и е във втора група.
Проблемът ни е, че все още не може да свикне с детскта градина. Всяка сутрин плаче и това което е по-лошо е, че от притеснение стига до повръщане. Така всяка сутрин се изпращаме със сълзи, повръщане и молби да я взема първа. Другото, което ме притеснява е, че отказва да се храни в детската, всяка сутрин ми каза:"Нали там няма да ям!?". А аз и казвам поне да опита, тъй като леличките готвят много вкусно. В нашата детска градина няма практика леличката или госпожата да помагат на децата да се хранят, така че тя стои цял ден гладна. Сутрин закусва вкъщи , но като повърне в детската все едно, че не е яла. Иначе вкъщи се храни сама и няма претенции към храната. Разговаряла съм с госпожите и те ме уверяват, че се успокоява след като си тръгна. Вероятно е така, но след колко време и по-какъв начин не ми казват. Освен това тя не учства в заниманията. Казва ми другите деца какво са правили, а тя ги е гледала. На въпроси:"Ти не участва ли?", тя ми отговаря: "Не са ме извикали." или "Мен не са ме накарали."
Притеснявам се от това, че тя не контактува много с други деца в групата и като отказва да прави това което я накарат/ когато я карат/, госпожите за по-лесно вместо да се опитат да я приобщат и да я накарат да бъде по-смела и уверена се отказват да се занимават с нея, защото така не им коства усилие и денят минава по-лесно.
Осъзнавам, че се работи трудно с деца и когато са 29 е още по-трудно, но това което не можем ние родителите да постигнем вкъщи се надяваме те да постигнат с нашите деца. Да ги учат, да ги възпитават, да  им помагат да са част от обществото. Аз не се отказвам от родителските си задължения, но очаквам когато не у дома, а на детска градина, друг да се грижи с любов и търпение. И понеже те са педагози, очаквах да ми кажат, ако имам пропуск като родител, къде греша, но...
Моля, Ви дайте ми съвет как да постъпя в тази ситуация!
Къде греша?
Иска ми се детето ми да расте щастливо и спокойно. А така излиза, че детската градина за нея е кошмар.
Очаквам компетентен съвет!
Предварително Ви Благодаря!

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни