►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Отказ от хранене при две сладки бебета - близнаци

Здравейте, Много се радвам, че предоставяте тази възможности на нас родителите. Не съм си представяла каква отговорност е да имаш деца, мислих си че ще се справя, но явно не мога. Благодаря ви за рубриката! Моето питане е свързано с храненето. Аз имам близнаци - момче и момиче на 1 година и два месеца, първа бременност


Отказ от хранене при две сладки бебета - близнаци

Здравейте,
Много се радвам, че предоставяте тази възможности на нас родителите. Не съм си представяла каква отговорност е да имаш деца, мислих си, че ще се справя, но явно не мога. Благодаря ви за рубриката!
Моето питане е свързано с храненето. Аз имам близнаци - момче и момиче на 1 година и два месеца, първа бременност. Основната грижа за децата е моя, също и на мъжа ми, но той работи и сами се досещате, че излиза сутрин и се прибира вечер. С много голямо участие е и свекърва ми, с която се разбираме чудесно. Събота и неделя идва и майка ми. По цял ден съм с тях сама, по принцип са спокойни, играят си, дразнят се, обикалят на ляво, на дясно, проявят си характера, което си е типично. Като цяло мисля, че се развиват нормално. Обаче от три-четери месеца синът ми - Виктор започна да не иска да яде.Първо беше на обяд и се случи при свекърва ми. Почти цяло лято ги хранихме заедно, свекърва ми идваше на обяд вземахме кухнята, хранихме  ги и след това тя ги извеждаше. Така през месец септември към края започнахме храненето и той почна да удря лъжицата, да се извива на страни да мрънка, при това храната е позната, нямаше нищо ново в менюто и така почти всеки път. Като има хора и двамата не ядат - това го разбирам, обаче вече и като са само с мен ми правят тези  номера, не искат да опитат храната, само като видят да се надига лъжицата и започват. Най-интересното е, че като идем на гости при майка ми и дойде момента за ядене брат ми успешно нахранва Виктор без да издаде звук, при условие че и баща ми е в стаята и майка ми и ние. А вуйчо си го виждат по -рядко. Докато беше топло и навън се хранеха добре. Интересното е, че и от мъжа ми не искат да ядат и реват и си лягат гладни. Снощи беше същият случаи - легнаха си гладни само с малко мляко. Тази сутрин същата история  - почнах да храня дъщеря си  Нина, която се събуди по-рано, защото не знаех колко ще спи Виктор. Тя хапна малко, после почна да да се върти и аз я оставих, решех да изчакам и Виктор, той се събуди, облякох го и отидохме в кухнята, за да ядат в момента в които подадох лъжица с попара Виктор я изплю и почна да маха със ръце, че не иска, а Нина почна да плаче и така ги оставих пак гладни.
Не знам какъв е този протест, защо го правят, не мога да го разбера??? Нищо не се е променило в къщи, всеки ден е един и същ с един и същи режим на спане, ядене, къпане. Винаги гледам да спазвам часовете за ядене, доколкото е възможно. Спят спокойно нощем, заспиват нормално,  даже на обяд почти два часа, следобед по час и половина.
Вече не знам аз ли нещо бъркам - къде и с какво??? Не мога да си го обясня. Не знам какво да правя? Някой път може и да не са гладни, но тази сутрин пак  да не са гладни не е възможно. Странно е, че и не търсят ядене, не плачат, не казват "ам, ам", както обикновено когато станат от сън следобед или сутрин. Когато са гладни реват и го правят. Сега в момента са спокойни -  играят си, аз съм на компютъра, те си обикалят, разхвърлят и след половин час ще ги сложа да спят. Но не реват за ядене и като видят попарата не реагират, ако подам лъжицата се обръщат и почват да ритат.
Още не съм почнала да ги уча на гърне, защото не знам как да започна, в смисъл ако ги карах (хипотетично) да сядат и това за тях е стрес, може би щеше да е наякаво обяснение затова, че  не искат да ядат. Не са на ясла,  смятам да ги пусна след като направят две години.
Като цяло са контактни, много обичат да са сред деца няма значение дали ги познават или не - особено Нина, Виктор е малко по-дръпнат, но като мине известно време и той се включва -  това го наблюдавах на един рожден ден скоро. Навън тичат, опитват се да се катерят, отиват там където има деца, не се страхуват от животни като кучета и котки, не се страхуват от тъмното, влизат си спокйно в тъмна стая вечер или в банята, може да си играят или да вземат нещо и да си излязат.
Това са моите деца и не мога да си обясня защо го правят това, когато трябва да се хранят, за мен е някакъв протест, но не мога да разбера защо, с какво е провокиран.
В къщи е тихо в смисъл със съпруга ми рядко имаме скандали, ако се караме, то е след като са си легнали или в друга стая, но когато се случи да си повишим тон децата почват да се смеят.
Ето това е моето семейство и не знам как да походя, какво трябва да променя?
Къде греша???

 

Благодаря ви предварително!
Лек и Успешен ден!


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни