►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Лапа играчки и различни предмети

Здравейте, казвам се Росица, асинът ми е на 3 г. Имам следния въпрос: Детето постоянно слага разни нещо в устата си. Ако няма играчка си яде ръкава на блузата или връзките на панталона.


Лапа играчки и различни предмети

Здравейте, казвам се Росица, асинът ми е на 3 г. Едно дете е и от 3 месеца ходи на детска градина. Гледаме го само аз и баща му, преди това 1 год. в отглеждането помагаше и свекърва ми. Имам следния въпрос: Детето постоянно слага разни неща в устата си. Какво имам в предвид - на детска градина ходи с една плюшена играчка (мече) и всеки ден като го взимам или ухото, или шапката на мечето са мокри и наръфани. Ако няма играчка си яде ръкава на блузата или връзките на панталона. Ако е вкъщи пък посяга и лапа сламки, или каквото намери, ако е с яке с по-висока яка започва да я хапе и гризе. Всички зъби вече му поникнаха, така че това не е от зъбите. Не мога да разбера защо го прави. На въпроса ми: "Мамо дразни ли те нещо в устата?" той отговаря с не. Когато го питам: "Защо сега това го хапеш?" той казва, че не знае. Не сме имали проблем със смучене на палеца никога и не го е правил. От бибероната се отказахме още на 6 мес. Моля за съвет как да постъпя!
В детската градина госпожата казва, че той не оставя и за секунда играчката в леглото или на масата, а постоянно си я държи, както и шишето с водата го разнася по цял ден с него.

 


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни