►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Как да намерим баланс при двегодишните

Казвам се Димитрина, дъщеря ми се казва Яна и сега става на 2 г. Нямам други деца. Аз, майката, се грижа основно за детето. Тримата с бащата живеем при бабата, т.е. майка ми.


Как да намерим баланс при двегодишните Здравейте,
Казвам се Димитрина, дъщеря ми се казва Яна и сега става на 2 г.
Нямам други деца. Аз, майката, се грижа основно за детето. Тримата с бащата живеем при бабата, т.е. майка ми.
Няма някакво обстоятелство, което да влияе на емоционално-психологическото състояние на детето, поне аз не осъзнавам да има такова.
Яна е хиперактивно дете, според определенията които съм чувала за това, не се спира, не ме слуша, дори нарочно прави обратното на това което ѝ се казва. Един малък Ян Бибиян. През деня, когато сме двете мога да кажа, че е по-спокойна, понякога дори ме слуша, заиграва се вече сама, оставям я в спалнята да играе, като я подслушвам и поглеждам от време на време.Вечер, когато се приберат баба ѝ и баща ѝ, става много кисела и лигава. Постоянно дърпа контактите, жиците като малко коте е не се спира. Дори когато я обличам имам чувството, че обличам животинче. Откакто започна да се обръща от гръб по корем, та до наши дни смяната на памперс е кошмар за мен, не иска да стои мирно, обръща се, пипа се, ако има ако го мачка като пластелин.......мнооого е бърза. Ако и кажа да не прави така със строг тон, тя точно това почва да прави, пробвах да се правя ,че не забелязвам, с отвличане на вниманието, така пък не разбира, че прави нещо нередно. Аз съм против биенето на деца, макар че понякога ми идва да я ударя, но не си го позволявам.
Не знам какво да правя, не искам да съм строга, но имам чувство че изпускам кормилото и тя го поема, а може и да сме си така отначало;)
Въпросът ми към вас е как да възпитавам детето, така че да не е прекалено лигаво, но и не искам войник? Кажете ми някакви методи, книги...нещо, което да ми помогне.
Благодаря предварително!

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни