►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Биберон залъгалка и приучване към гърне

Здравейте, заради работното ми време намам възможност да посещавам групите за обяна на опит, но съм идвала на училището за родители преди да родя и съм убедена, че съветите които давате са много полезни.


Биберон залъгалка и приучване към гърне

Здравейте, заради работното ми време намам възможност да посещавам групите за обяна на опит, но съм идвала на училището за родители преди да родя и съм убедена, че съветите които давате са много полезни. Затова сега се обръщам към вас за съвет. Имам здраво и добре развиващо се момче на 1 година и 10 месеца, но имаме и 3 навика, с които трябва да се справим:
1. Все още използва биберон залъгалка когато спи, но я търси и през деня, когато е неспокоен. Нормално ли е за тази възраст, вредно ли е за него, за зъбите или за захапката му? Как да му помогна да се откаже от това, без да страда прекалено? Трябва биберонът да изчезне изведнъж или постепенно?
3. Все още сме с памперс постоянно. Той ходи на ясла от 5 месеца. И в яслата и в нас го слагаме на гърне, но все още не казва, когато му се ходи. Ако изобщо каже нещо то е за голяма нужда и обикновенно в момента, в който каже вече е късно. А малката нужда изобщо не я свързва с гърнето. И за това се питам до кога е нормално и как да го науча да се усеща и да казва?

Очаквам отговорите и съветите ви с нетърпение. Благодаря предварително.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни