►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Дете на 2 години заеква

От пролетта на тази година започна да заеква. Това много ни притесни. Консултирах се с педиатър, който ме посъветва да му говорим бавно, да го изслушваме внимателно, разходки на чист въздух и т.н.


Дете на 2 години заеква

Здравейте,
До няколко дни малкото ни момченце ще навърши 2 годинки.  Изречения започна да съставя някъде около 1 година и 2 месеца. Вече не пропуска предлози в изреченията. Телевизия не обича да гледа, с изключение на рекламите. Обича много да му четем приказки и дори ги запомня наизуст (Като започна изречението и някъде по средата спирам и го поглеждам, той го продължава). Знае около 5-6 песнички, като понякога му помагам малко . В момента изговаря звука /Р/, само когато е пред гласна в думите. Общува адекватно най-вече със семейството и познатите хора. Говори доста разбираемо. Дори непознати хора разбират какво говори.

От пролетта на тази година започна да заеква. Това много ни притесни. Консултирах се с педиатър, който ме посъветва да му говорим бавно, да го изслушваме внимателно, разходки на чист въздух и т.н. Проблемът изчезна след около месец. От няколко дни отново се появи заекването, но този път много по-изразено от първия път. Затруднява се на съгласните и то само на първите думи в изречението. Според Вас на какво се дължи този проблем и може ли да се отстрани?
 Благодаря!


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни