►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Как се поддържа чувствителната кожа


Как се поддържа чувствителната кожа

Грижата за кожата на лицето е от основно значение, за това как ще изглежда тя. За да бъде кожата свежа и да има здрав и красив вид, много важно е да определите каква степен на чувствителност има тя. Според степента ще изберете подходяща козметика, с която да я поддържате.

Тук ще откриете приложение, с което можете сами да определите степента на чувствителност на кожата си.

 

Ако кожата Ви проявява признаци на чувствителност трябва да се ръководите от няколко критерия, при избора на козметика:

·         Продуктите да са без аромати, без консерванти, без алкохол, без емулгатори

·         Стерилни производствени процеси и технология за съхранение, елиминиращи проникването на бактерии

·         Доказан произход, надеждност и проведени дерматологични тестове за качество

Има моменти, в които кожата проявява свръхчувствителност. Тогава е необходимо да се потърси балансирано решение, което да няма негативни последствия. Тези реакции могат да бъдат зачервяване, обрив, сърбеж, алергична реакция, болезненост. Причините са най-различни: от метеорологични фактори до тъкани, бижута или козметични продукти. Възможно е тази чувствителност да достигне „праг на критичност”, в който кожата става екстремно чувствителна и реагира негативно на постепенно увеличаващ се брой продукти и обстоятелства.

Дерматологични Лаборатории Avène разработват иновативен производствен процес – Система за Екстремна Толерантност (ETS), за производството на  Tolerance Extreme, линия от два продукта, хигиена и грижа, които съдържат ограничен брой съставки, с много висока сигурност.

Изключителна технология за непокътната формула , която спира проникването на бактерии в тубичката, съчетано със Системата за Екстремна Толерантност, гарантират качествата и универсалната приложимост на продуктите при третиране на свръхчувствителна и алергична кожа.

 

 


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни