►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Нашата цел – красиви крака!

Преразгледайте навиците си преди да покажете крачката си


Нашата цел – красиви крака!

Скоро ще дойде топлото време и ще трябва да слагаме вече късите панталонки и мини поличките, които никога не излизат от мода... Но, краката ни... Да, идва моментът, който вашите крачета ще трябва да се появят без дълги панталони, но затова ще трябва да забравите и за всякакви комплекси.

Целулит, окосмяване, суха кожа – ужас! Следвайте нашия план, за да изваете красиви крака.

Без отпуснати крайници

Deteto.info

Краката ви са малко отпуснати? С хормоналните промени, лошото хранене и липсата на спорт и пълноценна почивка, може да има отпуснатост особено във вътрешната част на бедрата. Ако е така, здравословна диета плюс упражнения са от фундаментално значение за възвръщането на стегнатостта на краката ви.
Специалистите препоръчват спортуване като тичане, каране на колело, плуване по 30-40 минути най-малко четири пъти в седмицата. Ако сте последователни, не само ще тонизирате мускулите на краката си, но и ще избегнете лошия ефект от спадането на нивата на колагена.

Без целулит

Deteto.info

Внимавайте с тази статистика: девет от всеки десет жени страдат от целулит. И наистина тази толкова страшна портокалова кожа ви тревожи много и е вследствие на мастни клетки, които се събират по бедрата и стигат чак до коленете. Как да се спасим от него? Комбинирайте упражнения с една хранителна диета, бедна на сол, мазнини и захар и консумирайте плодове, зеленчуци, риба, яйца и бобени растения.

Без окосмяване

Deteto.info

Поддържането на краката чисти от окосмяването е нещо много важно за една жена. И комбинацията от излишни косъмчета и прекалено бели крачета не е много хубава картинка за идването на топлото време, когато искате да сте неотразима. Затова е важно да премахвате косъмчетата с хидратиращи продукти, които едновременно ще поддържат кожата ви матирана и добре овлажнена.

Без стрии и сухота

Deteto.info

Трудно е да се преборим със стриите, особено ако сме променили рязко теглото си, независимо дали надолу или нагоре. Бедрата, задните части и корема са най-податливи на стриите. Имайте предвид, че за да се предпазите от тях трябва да хидратирате максимално кожата си. Горния слой на кожата е по-сух и има по-малко защитни сили към дехидратацията и затова подхранващите и хидратиращите кремове трябва да се използват всеки ден след къпане и винаги, когато забележите, че кожата ви има нужда от това. Как да се преборим срещу стриите – като използвате специални продукти за това и избягвате да сваляте или качвате драстично теглото си.

Без задържане на течности

Deteto.info

За да подобрите циркулацията си и елиминирате токсините, следвайте една диета бедна на сол и си поставете за цел да пиете поне два литра вода на ден.

Без тежест в краката

Deteto.info

Краката ви са подути? Внимавайте с това и вземете мерки навреме. Ако сте подложени на силен стрес и не се движите много, подуването на краката може да зачести и да се задълбочи и да прерасне в разширени вени. Три полезни навика: не прекалявайте с високите токове, ходете пеша до работата или слезте една спирка преди работата и я извървете пеша и използвайте стълбите вместо асансьора. Ако в офиса прекарвате много време седнали, ставайте на всеки един час и се разходете малко, като ходите на пръсти или присвивате крака, за да подобрите циркулацията.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни