►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Новите „витамини”, от които се нуждаят децата

Децата ни се нуждаят от нашите любов и подкрепа, за да растат емоционално здрави и независими личности затова, както хранителната им диета се нуждае от витамините от А до К, така и душевното им състояние се нуждае от едни нови „витамини”, които ще помогнат на детето да расте щастливо.


Новите „витамини”, от които се нуждаят децата

Витамин М – от музика

Deteto.info

Присъствал по естествен път в диетата на вашите родители, днес трябва да бъде добавен незабавно към диетата на вашето семейство. Добавяйте най-редовно музика и танци в атмосферата на вашата дневна. Ако децата са твърде малки, танцувайте с тях на ръце. Пейте в колата, събирайте записи на любими мелодии. Набавете някои простички музикални инструменти. Ако решите да водите детето на уроци по музика, те трябва на всяка цена да бъдат забавни за него.

Витамин П – от поезия

Deteto.info

Учете децата от съвсем малки на простички стихове и песнички. По-големите могат да рецитират стихове и да изпълняват песни по време на семейни тържества. Пускайте им записи с приказки и поезия, за да се наслаждават на гласовете. Някои от тях оказват магическо въздействие върху децата.

Витамин П2 – от природа

Deteto.info

Дайте възможност на децата да усетят вкуса на лишена от човешко присъствие околна среда. За съвсем малките и задният двор е достатъчен – там има насекоми и пълзящи твари; храсти и дървета привличат всякакви птици. Но когато имате възможност, водете децата в истинска гора или на морския бряг. Наблюдавайте залеза. Бивакувайте на открито. Всичко това е свързано тясно с витамин Д – от духовност, който понякога се намира в църкви, храмове, джамии и други подобни.
Плътно заобиколени от компютърни игри, наблъскани в големи градове с множество бутафорни паркове за развлечения, ние свикваме с мисълта, че удоволствието непременно се купува.

Витамин М2 – от майтап

Deteto.info

Намира се навсякъде. Преминава от възрастните към децата и обратно. Най-често срещаният в природата. Не е типичен за работната среда, но може да се вкара незабелязано и там.
Разгражда се при носене на часовник.

Витамин Н – от надежда

Deteto.info

Тя съществува в естествено състояние. Ваша е грижата да не бъде унищожена от токсини. Избягвайте телевизионни новини, както и погледите към света през призмата на вестниците. Не се занимавайте с мрачни прокоби, особено в присъствието на тийнейджъри. Вложете усилия в нещо оптимистично – дружества за закрила на околната среда, на дивия живот, за оказване на взаимопомощ, чиито печатни издания са невероятно позитивни. Изследванията показват, че деца на дори частично общественоактивни родители растат с по-стабилна психика, гледат положително на света и бъдещето и са готови да допринасят за тях.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни