►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Рожденият ден на детето – да го направим по-забавен

Възможно е липсата на креативност да направи от празника на детето една разрушителна буря, а не забавно парти. Следващите тематични партита, които ще ви предложим, са само ориентировъчни и показват как да вмъкнем творчество в организацията на празника за детето ни. Ако вземем предвид желанията и интересите на детето ни, ще успеем да подберем най-подходящото за него и приятелите му парти.


Рожденият ден на детето – да го направим по-забавен

Пиратско парти

Deteto.info

Това парти е подходящо за момченца и то за палави и много активни, които обичат действието и суматохата. Не че трябва да направим суматоха в дома ни, това е в добрия смисъл на думата – едно по-динамично парти с игри за юнаци.
Това, което ви е необходимо, е малко въображение и няколко типични пиратски принадлежности: пиратски маски, шапки, саби и ножове (пластмасови, разбира се) и печат с череп или друг пиратски знак, с който да правите "татуировки" на малките "пирати". Когато гостенчетата дойдат, маскирайте ги, за да са готови за парти. Можете да си набавите и от специалните бои за рисуване по лице, децата обожават да се въплъщават в любимите си герои.
И така, след като сте се погрижили за аксесоарите и принадлежностите, ви остава само да си набележите подходящите игри, с които мъниците да се забавляват.

Игрите

Deteto.info
  • Открий изгубеното съкровище – ако имате двор, още по-добре, така децата могат да се наслаждават на играта на чист въздух. Ако не – вкъщи също можете да организирате нещата. Избирате някаква награда, на която мъниците ще се радват, скривате я и който я намери, я печели. Само не прекалявайте с продължението на играта, защото знаете колко бързо се отегчават малките палавници - 3-4 разигравания са напълно достатъчни.
  • Музикалните „острови” – подредете на пода части от голям пъзел за редене на земя или малки обръчи, като те трябва да бъдат с един по-малко от броя на децата. Пускате музиката, а децата трябва да скачат от „остров” на „остров", без да спират. След няколко секунди изгасете музиката, а децата трябва да спрат, малчуганът, който остане без „остров” изгаря. После махате един от "островите" и продължавате докато накрая остане един победител. Не забравяйте да подготвите и някакво занимание за изгорелите от играта, за да не се отегчат.

Парти за принцеси

Deteto.info

Както се досещате това парти е изцяло предназначено за малки момиченца, които си мечтаят да бъдат принцеси. С това парти можете да превърнете мечтата на вашето момиченце и на неговите приятелки в реалност.
Можете да предупредите родителите предварително да облекат малките принцеси в роклички или полички. Вие от своя страна набавете другите неща, необходими за една принцеса: корони (тип диадема), пластмасови бижута и това, което най-много ще им хареса – гримирайте малките принцеси!

Игрите

Deteto.info
  • Намери стъклената пантофка на пепеляшка: вземете една пластмасова прозрачна пантофка (има ги в детските магазини) и я скрийте някъде из къщи, като не забравяйте да дадете жокери на малките принцески, за да я намерят по-лесно. Естествено, който я намери, печели награда. Тази игра е подобна на търсенето на изгубеното съкровище от пиратското ни парти по-горе.
  • Набавете подходящи дрехи за момиченцата, може ваши стари, като гледате да има повече шалове и ги "поканете” на бал. След това подканете всяка „принцеса” да си направи специален „тоалет" от шалове, за да се подготви за бала. Тук можете да комбинирате играта по обличането и с играта "музикален стол". Осигурете малки столчета, които да са с едно по-малко отколкото са момиченцата. Пуснете някаква музика, подходяща за бал и подканете малките принцеси да танцуват, щом спре музиката, те трябва да седнат на столчетата. Момиченцето, което остане без столче, изгаря. Тази игра е подобна на "музикалните острови" от пиратското парти.

Празник на изкуството

Deteto.info

Имайки предвид безкрайната креативност на децата, едно парти за рожден ден, посветено на изкуството би се оказало много интересно и забавно за всички, не само за децата. За да може поканените да бъдат подготвени, предупредете предварително родителите да им облекат дрехи, които могат да цапат на воля. Самите вие можете да набавите специални работни престилки за всяко дете. Можете да набавите и други аксесоари като допълнение, за да може децата наистина да се превъплътят в ролята на малки творци, те обичат да играят роли и се забавляват много, когато го правят.
За този тип парти трябва да подготвите помещението предварително. Ако нямате достатъчно маси, на които да поместите платната за рисуване и другите материали, можете да облепите стените на стаята. За целта ви трябва тиксо и бяла хартия формат А3. Осигурете материали за рисуване – моливи, флумастери, пастели, акварелни и темперни бои. 

Игрите

Deteto.info
  • Оцвети си празничната шапка – раздайте на всяко дете по една бяла картонена шапка за парти, която да оцвети самичко.
  • Нарисувай приказката – разкажете на децата кратка приказка или разказ, а после им предложете да нарисуват даден герой или сцена от нея. Можете да предложите и приказка или разказ в картинки за оцветяване.
  • Направи си автопортрет – всяко дете да нарисува само себе си.
  • Познай каква е тортата! – нека всяко дете нарисува как си представя тортата на рожденика, а ако има познали, можете да осигурите и някаква награда за тях.

Малките подаръчета-изненади

Deteto.info

Това, че рожденикът е само един, не значи, че само той трябва да получи подарък. Освен това, помнете, че децата се радват повече на самата изненада, отколкото на огромния подарък. Затова набавете подходящи дребни подаръчета за всички гости на вашето дете, които да са тематично свързани с вида парти, на което сте се спрели. Опаковайте ги в опаковка с весели цветове, сложете панделка, а можете да добавите и по-една картичка с името на мъника, който получава подаръчето.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни