►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Как да пътуваме с детето

Осигурете си най-необходимите неща за път с деца


Как да пътуваме с детето

Едно пътуване или ваканция с бебе или малко дете, вече не е задължително да бъде кошмар. Стига да сте подготвени за всякакви възможни ситуации, ще можете да се отпуснете и да си прекарате приятно. Ето няколко практични съвета за път:

 • Инвестирайте в добра чанта. Няма нищо по-добро от една здрава бебешка чанта, с удобни презрамки и много джобове, за лесен достъп до всички необходими за Вас бебешки принадлежности: пелени, сок или вода, мокри кърпички, храна и дрехи за подмяна. Все пак не бива да е много тежка, ако се налага да я носите цял ден.
 • Когато отивате на кратка разходка и нямате нужда от всичко, което държите в бебешката чанта, просто вземете нещата, необходими за подмяна на Вашето бебе: подложка, пелена и мокри кърпи.
 • Защитният крем срещу слънце е абсолютно задължителен, но ако ползвате количка, то един добър и качествен сенник за количка е прекрасно допълнение. За предпочитане е такъв, който покрива цялата количка. Много по-удобен е и лесен за ползване от чадърче, например, което постоянно трябва д нагласяте, за да сте сигурни, че бебето не е изложено на слънце.
 • Ако по време на пътуването сте взели мляко, кърма или бързо развалящи се храни, е важно да ги държите охладени и на подходяща температура, особено ако са в багажника на колата, тъй като в топлата храна бързо се размножават всякакви бактерии.
 • Винаги имайте под ръка едно-две бурканчета с пюре, в случай че не е възможно да намерите ресторант. Така, дори Вие да огладнеете, Вашето бебе ще бъде сито. Не забравяйте да вземете някакво лакомство, ако пътувате с по-големи деца. Няма нищо по-добро от малко сушени плодове – те са сладки и здравословни, а и няма да се разтопят или смачкат.
 • Когато сте на път с много малко бебе, вземете стерилизиращи таблетки със себе си, за да можете да стерилизирате шишетата в хотелската си стая. Може би е добра идея да проверите предварително, когато правите своята резервация, за това, какви условия и удобства се предлагат там и какво ще трябва сами да си осигурите. Все пак почивката с деца изисква определени условия.
 • Една малка нова играчка, която да не показвате веднага, може да направи чудеса в случай на неочаквани закъснения или забавяния по пътя.
 • Възглавничките за път са една невероятна идея, тъй като е сигурно, че Вашият малчуган ще задреме по някое време на пътуването. А по този начин ще му осигурите комфорт и условия, за по-дълъг сън.
 • Винаги имайте под ръка чисти дрешки за подмяна. Костюмче за спане или пижамка, са малки и лесни за пакетиране и са перфектният “план Б” при всички онези ситуации на разливане и цапане, а подобни инциденти са почти неизбежни по време на път.
 • Ако ще прекарвате време на плажа, защо не сложите кутийка с бебешка пудра в чантата си? Тя е идеална, когато искате да махнете пясъка от всички онези малки и трудни местенца! И все пак не забравяйте, че слънцето е опасно и се постарайте детето Ви да прекарва възможно най-малко време на пряка слънчева светлина.
 • Най-важното! Не забравяйте онова любимо нещо за сън на Вашето бебе. Когато сте заети с приготвянето на багажа, е много лесно да не се сетите да го вземете, а то му е единственото познато нещо, което може да го накара да се почувства сигурно в една чужда за него среда. По този начин ще направите и адаптирането по-бързо и лесно.

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни