►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Лятна ваканция

Ето вече е лято. Толкова много го чакахме, че не усетихме как внезапно настъпи. Времето е топло, дните са дълги, настроението е по-друго – лятно. Всичко това е чудесно, ако не сте родител на градско дете. Тогава обикновено Ви заглождва чувство за вина. Това усещане се засилва, ако нямате близки извън града, при които да изпратите детето поне за малко, за да има възможност да поиграе навън. Ваканция прекарана пред компютъра и телевизора звучи ужасно, нали? Заради всичко това решихме да потърсим дейностите, които може да прави детето Ви през юли и август, за да сте сигурни, че ще има пълноценно лято, за което след това дълго време ще си спомня.


Лятна ваканция

Ето вече е лято. Толкова много го чакахме, че не усетихме как внезапно настъпи. Времето е топло, дните са дълги, настроението е по-друго – лятно. Всичко това е чудесно, ако не сте родител на градско дете. Тогава обикновено Ви заглождва чувство за вина. Това усещане се засилва, ако нямате близки извън града, при които да изпратите детето поне за малко, за да има възможност да поиграе навън. Ваканция прекарана пред компютъра и телевизора звучи ужасно, нали? Заради всичко това решихме да потърсим дейностите, които може да прави детето Ви през юли и август, за да сте сигурни, че ще има пълноценно лято, за което след това дълго време ще си спомня.

Outword Bound предлагат седемдневен лагер в с. Желен, край Своге. Организаторите обещават на малките лагерници много различно преживяване, в което ще научат полезни и интересни неща.

„Чудна работа” – седемдневен лагер
Дати:  04.07 - 10.О7.2011 г.
Възрастови групи: подходящ за деца между 10-12-годишна възраст.
Цена: 330 лв  - Цената включва: транспорт, цялата необходима специализирана екипировка (раници, палатки, спални чували, шалтета, каски, алпийски инвентар, материали за творческата работилница и т.н.), храна която сами ще си готвим, нощувки на палатков бивак, планинска застраховка, инструктори/ водачи.
Описание: Как ли се живее в индианско типи? Как се прави хляб на пещ? А какви ли полезни неща можем да сътворим от природни материали?
На тайно, чудно място сред гората ви очакват отговорите на всички тези въпроси. И не само! Ще бъдем творци и сами ще си майсторим полезни и красиви неща от природни материали, ще рисуваме, ще играем театър. Може дори да напишем поема или приказка. Ще бъдем любопитни и ще разузнаваме гората, ще вървим по карта и компас и ще спим на палатки. Ще играем много игри и ще се забавляваме с приятели. А вечер край лагерния огън ще споделяме преживелиците от деня и ще си разказваме истории. Заедно можем всичко!
Курсът предлага: творческа работилница, експедиция, въжени елементи, ориентиране, бивакуване, игри и задачки, еко поведение, оказване на долекарска помощ
За повече информация: www.outwardbound.bg
 

 


Ако сте привърженици на експериенциалното образование и искате да изпълните лятото на детето си с невероятни приключения, запишете го на курсовете в Училище за приключения „Риверсо”.
“Алпийско приключение над 2500” – Рила
Дати: 03.07 – 09.07.2011г.; 31.07 – 06.08.2011г.
Възрастови групи: 9 – 12г. и 13 – 15г.
Цена: 395 лв
Описание: Какво ли ще се случва през тези 7 дни и нощи?
Както обикновено ще започнем от „ниското” на палатки между дърветата, където ще се поопознаем, свикнем един с друг и посприятелим, чрез много игри и забавления. Ще наблегнем на теорията и практиката с джаджите за катерене – по дърветата и близките скали. Целта е да станем „катерачни машини”. Когато сме готови, потегляме към връх „Злия зъб”,  под който правим атакуващ лагер на заслон „БАК” на 2500 м. надморска височина. Чакаме времето да позволи, а когато това стане и ако сме готови, изпълзяваме по някой от ръбовете му с въжетата и джаджите.
 
“Експедиция следа 12 – тайната на траките” – Родопи
Дати: 13.07 – 20.07.2011г.
Възрастови групи: 10 – 12г. и 13 – 16г.
Цена: 450 лв
Описание: Тракология първа част – ПОСВЕЩЕНИЕТО.
Изберете ли си този курс, стягайте раниците, защото ще се броди по гърба на планината по стари римски пътища. Започваме от х. „Перелик”, където се аклиматизираме, „отскачаме” до х. „Ледницата”, тук има и пещера, която няма да пропуснем! Следва с. Мугла,  после местността „Чаирите” и спускаме към с. Триград. Няма страшно – имаме 5 дни за това! В с. Триград разпъваме палатките и вадим въжетата и лодките! Имаме 3 дни за страшно много приключения. Какви ли? Елате и ще разберете!

„Морско приключение – Йо – Хо – Хо”
Дати: 09.08. – 22.08.2011г.
Възрастови групи: под 13г. и над 13г.
Цена: 590 лв
Описание: „Всеки бурята обича и пиратството го радва......” – стара пиратска песен.
„Знакът е изтеглен, знамението е ВЯРНО!” „Йо-хо-хо” ... без бутилка ром!
В разгара на лятото ще се отдадем две седмици на своеобразно пиратско приключение от север на юг. Палатките ще ни следват навсякъде. Знаем местата на едни от малкото пусти плажове в България и ще ви ги разкрием. Освен това, докато се катерите или спускате с въже ще се разбиват вълни под краката ви. Също така, ще ви покажем хитър и безопасен начин да се спуснете от ръба на скалата във водата, по въже! А като за финал, вдигаме котва и опъваме платната посока юг, където ще си устроим морски бивак в необитаем залив!
 
„Подземно приключение” – Враца
Дати: 02.09 – 08.09.2011г.
Възрастови групи: 9 – 12г. и 13 – 16г.
Цена: 350 лв
Описание: Пещеризони – основното ви облекло по време на този курс! Много кал и приключения!
Районът „бъка” от скали и пещери, които ви очакват! Ще се разположим на добре закътана полянка много близо до пещерата „Леденика”. Там ще живеем в следващите 6 дни. Междувременно ще сме страшно заети. Ще разберем как се чустват истинските катерачи по средата на скалата и къде „зимуват” прилепите! 
За повече информация: www.reversobg.org


За родителите на по-малките палавници, които също имат нужда от развлечение, отново има решение – детски център „Оксиния” предлага „Детска лятна джунгла”. Там хлапетата ще се забавляват, ще се смеят, ще се учат и ще играят и то в града, близо до мама и татко.
Ваканционен лагер в града: „Детска лятна джунгла”
Възрастови групи: деца от 4 до 12 години
Дати: От 26 май до 14 септември, като включването става по всяко време и за какъвто желаете срок – полудневно или целодневно.
Цена: Месечен пакет - 390 лв (вкл. програма и петъчния излет с транспорт) + 4,20 лв на ден за топъл обяд и следобедна закуска. Второ дете от едно семейство – 10% отстъпка.
Елате в истинското царство на истинското детство! Щур купон за децата-спокойствие за родителите!
Описание: Всеки ден от сутрин до вечер. Тема на деня: опознаване на природата, експерименти, познавателни закачки и предизвикателни задачки, изумителни професии, фантастични проекти, създавани от децата. Занимателен английски, немски, френски. Моето здраво тяло - дихателни и укрепващи упражнения. Всеки петък – излет извън София! Незабравимо приключение на конна база: общуване с коне и яздене. Кунг Фу Тоа за деца. Топъл джунгълски обяд и следобедна закуска
За повече информация: www.oksinia-bg.com
 
Ако детето Ви си пада по екстремните изживявания и обича лодките, палатките и близостта с природата – тогава изберете лагерите на Адвенчър нет. Освен всичко това, малчуганите ще имат възможност да се запознаят отблизо и с интересни животни. Какво още, вижте по-надолу.

Детски лагер с Адвенчър нет
Дати:
юли:
04 - 10.07.2011г.
11 - 17.07.2011г.
18 - 24.07.2011г.
25 - 31.07.2011г.

август:
08 - 14.08.2011г.
15 - 21.08.2011г.
29 - 04.09.2011г.

Цена: 235 лв на дете, при група от 6 деца.
Описание: Детските лагери се провеждат в Кресненското дефиле на рафтинг кемп „Адвенчър нет”, на брега на река Струма. Лагерите биват за уикенд или седемдневни, както и през ваканциите. Записването става предварително в офиса на компанията. Ако искате да разнообразите ваканцията на своето дете и да му подарите незабравимо лято, детският лагер е точният подарък за Вас.
Програмата включва возене с лодки, посещение на водопади, къпане в минерални бани, организиране на палатков лагер, посещение на интересни села, запознаване с проекти за опазване на околната среда (като този за опазване на хищниците в България), контакт с опитомен вълк и мечка, опазване на редките породи в България - каракачански овце, коне и кучета в с. Влахи и др., игри и забави, басейн и вечерни партита с песни и стихотворения.
Тръгва се на първия ден сутринта и се връщаме на седмия, пак на мястото, от където сме тръгнали. Храната, нощувките, транспортът, екипировката и застраховките са осигурени и включени в цената. Екипът, който се грижи за децата е от висококвалифицирани инструктори и педагози, защитили курсове за Първа помощ в БЧК, лицензирани водачи по системата на Международната рафтинг Федерация.
По време на детските лагери децата имат възможност да се откъснат от ежедневието си, да усвоят нови качества и умения, както и да развият комуникативните си възможности, тъй като общуват и се срещат с деца на различна възраст и интереси, което обуславя бързото интегриране помежду им. По своята същност детският лагер е приключенко пътешествие, което оставя спомени, приятелства и умения за цял живот.

За повече информация: www.adventurenetbg.com


Ваканция в града се оказва мисия - възможна с професионалистите от Атмосфера спорт. В тяхната компания, децата ще упражняват различни видове спорт и ще имат една активна лятна ваканция, изпълнена с много емоции.

Атмосфера спорт - Ние превръщаме спорта в забавление, за което всички мечтаят!

 

Лятна спортна занималня - 6 юни 2011 - 9 септември 2011
Цена: 125 лв.
 Възрастови групи: деца от 6 до 12-годишна възраст
Описание: Лагерите имат спортно-занимателен характер и дават възможност за смислена и активна почивка на децата през ваканциите, сред природата. Подготвени са и се провеждат от квалифицирани треньори, инструктори и аниматори, при стриктно спазване на правилата на безопасност. Целодневни седмични занимания от понеделник до петък (8:30 - 17:00) през лятната ваканция в София и околностите. Програмата е 5-дневна, подходяща за деца от 6 до 12- годишна възраст и е разнообразна комбинация от планински и водни спортове. Съобразена е с възрастовите възможности на децата и включва начални знания и умения в:
• Планински спортове и туризъм в планините Витоша, Люлин, Лозенска, Плана; ориентиране и безопастност; преходи и изкачване на върхове; скално катерене;               планинско колоездене; проникване в пещери; излети и пикници; къмпиране и бивак на открито; 
• Водни спортове на ез. Панчарево, яз. Искър, хидропарк Казичане; поведение и безопасност; плуване и плаж; водни ски & уейкборд; гребане - кану-каяк;
• Колела & ролери & скейтборд - турове и разходки в Борисовата градина, Южен парк, парк Заимов, Зоологическата градина;
• Спортни и забавни игри на открити площадки и подходящи места сред природата – футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт и др.

 

  Бонуси
-  5  %  ранно записване
- 20 %  втора седмица 
- 30 %  всяка следваща седмица
- 30 %  второ дете от семейството
Условия:
• Записване и резервация  - 7 дни предварително
• Индивидуална програма на посещение
• Транспорт от удобно място
• Разсрочено плащане


Планински приключенски лагер - Рила – Мальовица
Дати: 29.08 - 02.09.2011 г.
Цени: 295 лв
Възрастови групи – деца от 6 до 12-годишна възраст
Описание: Петдневен палатков лагер в нашите планини в края на м. Август. Програмата включва: планински спортове, преходи, безопасност в планината, опазване на природата.
За повече информация: www.asport-bg.com


Цяло лято малките и не чак толкова малките палавници ще имат възможност да се забавляват за ден, за два или за повече с летните програми на Мачирски спорт. Вижте къде и как!

Еднодневни екскурзии
Божият мост – с. Лиляче
Дати: 2 юли
Цена: 38 лв
Възрастови групи – всички възрасти деца
Описание: Рядък природен феномен, описан още в далечната 1895 г. от първите изследователи на карста у нас – братята Шкорпил.

Карлуковски карстов комплекс – Геопарк Искър - Панега

Дати: 9 юли; 9 август
Цена: 36 лв.
Възрастови групи – деца от всички възрасти
Описание: София – пещерата „Проходна” - Национален пещерен дом - Крайречен ландшафтен парк “Панега” – София


Седемте рислки езера
Дати: 6 август
Цена: 38 лв.
Възрастови групи – деца от всички възрасти
Описание: София – Дупница – Сепарева баня – Паничище – качване с лифт до Рилските езера - София (в цената не е включен билетът за лифта)


Пещера Съева дупка – Геопарк Искър  - Панега

Дати: 16 юли
Цена: 38 лв.
Възрастови групи – деца от всички възрасти
Описание: София – Пещерата Съева дупка – извора на р. Панега - Крайречен ландшафтен парк “Панега” – София

Витоша

Дати: 18 – 22 юли; 8 – 12 август
Цена: 1 ден - 25 лв. / 2 дни – 48 лв.
3 дни - 69 лв. / 5 дни - 110 лв.

Възрастови групи – деца от всички възрасти 
Описание: София - Витоша – София (всеки ден различна програма)

Цената на еднодневните екскурзии включва: транспорт, обучение по програма “Планинарство”, планински водачи, инструктори и планинска здравна застраховка. Минималният брой участници за сформиране на група е 10 души.


Палаткови лагери

Западни Родопи
Дати: 4 - 8 юли – 5-дневна програма
Възрастови групи: деца над 8 години
Цени: 230 лв.

Вариант І. Обекти за посещение: река Клувия, биосферен резерват “Червената стена”, Асенова крепост, Бачковски манастир, пещера Дяволското гърло, Триградско ждрело, Ягодинска пещера, Буйновско ждрело, преход по Девинско ждрело, Кавурско кале.
Вариант ІІ. Обекти за посещение: гр. Смолян (посещение на Планетариума и храм паметника “Висарион Смоленски”), с. Смилян, пещера Ухловица, Могилица (Агушевите конаци), Роженски поляни – вр. Свети дух, Пампорово (Обсерваторията), вр. Снежанка, Чепеларе;
Вариант ІІІ. Обекти за посещение: Бачковски манастир, Клувията, Чудните мостове, Чепеларе (Музей на спелеологията и българския карст);
Вариант ІV. Обекти за посещение: извора на река Арда, Златоград, Ардински Дяволски мост, Орлови скали, Баните, Загражденска екопътека.


Централна Стара планина
Дати: 24 - 28 август - 5 дневна програма
Възрастови групи: деца над 8 години
Цени: 230 лв
Обекти за посещение: Природен парк „Българка”, централна Стара планина

От нас са:
 палатките, спалните чували, шалтетата
 транспорта
 хапването
 планинската здравна застраховка
 професионалните планински водачи
От Вас - желанието да се докоснете до природата , такава, каквато е извън пет звездните     хотели и местните ресторанти. За да дойдете на палатков лагер трябва да сте подготвени за хапване край огън и къпане в планински поточета, за всякакви буболечки, дълги преходи и много изненади :-)
 минималният брой участници за сформиране на група е 10 души

 


Приключенски лагери

Гордият и многообразен Пирин

Дати: 11 - 15 юли; 22 - 26 август
5 дни/4 пълни пансиона + обяд

Цени: 285 лв.
Възрастови групи: деца над 5 години
Настаняване в хотел "Орбел Спа" – Добринище или "Аспа Вила" - с. Баня

Рила – водната планина на траките

Дати:: 18 - 22 юли; 2 - 6 август; 15 - 21 август
Възрастови групи: деца над 5 години

Цени: 255 лв.

Настаняване в хотел „Дивите петли”

Цената включва: нощувки на база пълен пансион + обяд, съпровождащ транспорт, планински водачи, планински спасител, инструктори, туристическа такса, планинска здравна застраховка, занимания по програма на „Мачирски спорт” от 4 - 6 часа на ден.


Необходима екипировка – удобна раница, яке, обувки/маратонки удобни за ходене, шапка, очила, дъждобран.

Участниците трябва да са клинично здрави, екипирани с подходящи за сезона и планината дрехи.
* Минималният брой участници за сформиране на група е 10 души.


За повече информация: www.matchirski-sport.org


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни