►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Не можем да предскажем бъдещето, но знаем, че ще говори на английски

Интервю с Албена Захманова Master Franchisor за България Helen Doron Early English


Не можем да предскажем бъдещето, но знаем, че ще говори на английски

Интервю с Албена Захманова
Master Franchisor за България
Helen Doron Early English


Какво е Helen Doron Early English?
Helen Doron Early English е уникален метод, чрез който децата се научават да говорят и разбират английски с увереност и лекота. Учебните ни материали, разработени от педагози и лингвисти, имитират естествения процес на езиково усвояване и мотивират децата чрез песни, музика, движение и игри.

Какви са предимствата на метода Helen Doron Early English?
Методът на Хелен Дорон вече 25 години доказва своята ефективност във все повече страни по света. Основното му предимство е, че следва естествения процес по усвояване на езика – първо се набляга на говоренето и разбирането, а четенето и писането се включват на по-късен етап. Освен това, тъй като методът се основава на похвалата и насърчението, ние спомагаме за цялостното положително развитие на децата и превръщането им в личности, уверени в своите способности и умения.

Как са организирани заниманията и за какви възрастови групи са?
Обучаваме бебета, деца и ученици, в малки класове от 4 до 8 деца за всяка възрастова група. Най-малките участват в уроците заедно с възрастния, който ги води. Децата се радват на индивидуално внимание и имат много възможности да се изявяват сред новите си приятели.

Защо им е на бебетата и малките деца да учат английски като втори или трети език, като не говорят дори български?
Ученето на втори език в ранна възраст спомага за развитието на мозъка и интелекта. Изследванията показват, че мозъкът на многоезичните хора използва повече неврони при боравенето с езика от този на едноезичните, което естествено разширява мозъчната дейност. Оптималната възраст за научаването на втори език е едновременно с първия. Колкото по-малко е детето, толкова по-лесно и естествено ще усвои акцента и граматиката и ще проговори втория език като роден.

А как се отразява това на развитието на говора и речта като цяло?
Детският мозък много лесно прави разграничение между отделните езици. След като понатрупат лексика, децата понякога смесват думите, защото така им е по-лесно, но много добре знаят коя дума към кой език принадлежи. Няма наблюдения, че ранното изучаване на чужд език забавя проговарянето – това по-скоро зависи от темперамента и вътрешната нагласа на децата и от степента на активното им взаимодействие с възрастните.

Някои родители предпочитат сами да учат децата си на английски. Какво би ги накарало да се пренасочат към метода на Хелен Дорон?
Това е похвално, но доста трудно начинание, когато английският не е майчин език. Освен това, децата учат най-добре, когато общуват и се забавляват с други деца. Чрез активните занимания в центровете на Helen Doron Early English нашите учители постигат именно това – сериозно учене под формата на забавление и игра.
1985.
Къде могат родителите да запишат детето си да учи английски по метода на Helen Doron Early English?
В София вече работят пет учебни центъра – в Лозенец, Гео Милев, Борово, Манастирски ливади  и Младост. Има сериозен интерес и от други градове и се надявам в най-скоро време този чудесен и ефективен метод за изучаване на английски език да стане достъпен и за децата извън столицата.

За повече информация: www.helendoron.bg

 


 


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни