►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

С голямото коремче, напред към коледните празници!

И веднага изникват купища въпроси, които започват да ви измъчват: “Мога ли да се отпусна и да се забавлявам като останалите хора?, А дали ще имам сили да отида на някое нощно парти? Мога ли да пътувам?, Изобщо има ли празнични и модерни дрехи, които биха ми стояли добре?, С тази сънливост, ще заспя и насред улицата, камо ли на някое парти или семейно събиране, ужас, май изобщо не съм за гости и празнуване!”.


С голямото коремче, напред към коледните празници!

Стига! Не се измъчвайте с подобни притеснения! Даже, напротив, щом сте бременна, значи дори имате още една причина да се чувствате щастлива и да празнувате така, както на вас ви харесва. Вярно е, че трябва да бъдете малко по-предпазливи и да не се подлагате на силен стрес, но това не значи, че трябва да си останете сама вкъщи на празниците. Колкото повече близки хора има покрай вас, толкова по-приятно ще се чувствате. Стига да се организирате добре, тази Коледа може дори да е по-весела и приказна от миналата. Ако сте здрава и лекарят не ви е препоръчал нещо друго, то можете да се насладите на празниците така, както на вас ви харесва, стига да спазите няколко препоръки:

Не прекалявайте с яденето, за да не се чувствате зле и да не надебелеете повече от допустимото.

Ако лекарят ви не е препоръчал нещо друго, хапнете си от всичко, което ви се прииска, стига да е в умерени количества.

Не пийте никакъв алкохол!

Ако се чувствате добре излезте и отидете на партито или семейната сбирка, без да се притеснявате. Като не забравяйте да спазвате часовете си за сън, той ви е жизнено необходим, ако искате да се чувствате добре и да имате сили да отидете на всички сбирки, които близките ви са организирали.

Обиколките из магазините също не са забранени, стига да са с мярка. Почивайте си винаги, когато имате нужда, не е срамно да поседнете на някоя пейка в търговския център и да отдъхнете малко. Можете да изберете места или пък определени часове, когато няма да има големи тълпи из магазините и моловете.

Ако коремчето ви вече е пораснало много, не се измъчвайте и не се стягайте с някой строг костюм, с който само ще се чувствате некомфотно. Има специални празнични дрехи за бременни, които също са съобразени с последните модни тенденции и ще ви накарат да се чувствате специални. Отидете на фризьор, направете си празничен маникюр – можете да се поглезите с каквото се сетите, позволено ви е.

Мислете позитивно и се наслаждавайте на приятните моменти. Какво чувствате само като си помислите, че на следващата Коледа вече ще държите своята малка рожба в ръцете си и няма да сте пак с голямото коремче?

Ако сте решили да пътувате някъде за празниците, гледайте пътуването да не е прекалено дълго. Особено ако ви остава малко време докато родите, гледайте да сте колкото се може по-близо до дома си.

Подчинявайте се на тялото си при най-малкия признак, който то ви даде – умора, някое обичайно за бременността неразположение, нужда да хапнете нещо определено и т.н. Когато сте добре отпочинали и свежи, няма от какво да се притеснявате и можете да се потопите спокойно в коледната еуфория покрай вас.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни