►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Възможни причини за плача на бебето по време на кърмене


Възможни причини за плача на бебето по време на кърмене

Хранителни алергии

Deteto.info

Някои бебчета започват да плачат по средата на сукането, защото са алергични към нещо, което е яла майката. В началото мъничето е доволно, започва с желание да суче, но след малко, когато млякото попадне в стомахчето му, започва да го боли и то пуска гърдата плачейки. След малко, когато му мине, то отново иска гърдата на мама и така отново започва да го боли стомахчето и отново отказва гърдата с плач. За каква алергия може да става въпрос:

  • Ако бебето е толкова алергично към кравето мляко, че му се отразява зле дори това, което поема майката, ще му се отрази още по-зле ако бебето приема краве мляко директно, а не чрез кърмата. Когато причината е алергия към кравето мляко, бебето протестира повече, когато му се дава биберон, а не, когато се кърми.
  • Ако бебето не е алергично към кравето мляко, а към друго нещо, не би трябвало да има проблем при храненето му с биберон.
  • Ако бебето плаче по време на кърмене или на хранене с биберон само понякога, вероятно причината не е хранителна алергия.

Пълно стомахче

Deteto.info

Бебчето може да се разплаче и защото не иска повече да суче. Това се случва доста често след навършване на два месеца. Ако всеки път бебето суче много енергично, то се нахранва за по-кратко време и, ако се опитаме да продължим да го кърмим, то ще се ядоса и ще се разплаче. Особено, когато поотраснат малко, бебетата започват да сучат по-ефективно и е много вероятно заради това просто да се нахранват за по-кратко време. 
Има вероятност бебето да чувства стомахчето си пълно, а това да не е така, тоест в този случай трябва да спрете кърменето, за да може бебето да се оригне и след това да продължите.

Млякото тече прекалено бавно или прекалено бързо

Deteto.info

И двете могат да бъдат причина бебето да се ядосва и да плаче. Еднакво дразнещо за него е както бавно течащата кърма, така и силно течащата, която го кара да се дави. Консултирайте се със специалист, който ще ви посъветва как да подпомогнете ефективното кърмене.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни