►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Да спомогнем за спокойния нощен сън на бебето

Освен да вземем бебето на ръце и да го люлеем докато заспи, има и други приятни методи да спомогнем за спокойния сън на малкото човече. Защото все пак не е редно да го държим все наръце, за бебето е много по-удобно и по-подходящо да спи в своето удобно креватче. Когато бебето все по-често спи неспокойно, можем първо да видим дали постелите в легълцето му са удобни.


Да спомогнем за спокойния нощен сън на бебето

Завивката му трябва да е лека и колкото се може по-малка, махнете излишните предмети от креватчето – плюшени играчки, дрънкалки, залъгалки, те не са нужни на бебето докато спи. Не се водете от факта, че по-голямата завивка е по-удобна за бебето и гарантира това, че то няма да се отвива през нощта, напротив – бебето може да се уплита в по-голямата завивка, тъй като все още не може само да си я нагажда така както му е удобно. Освен това е добре през първите месеци, бебето да спи без възглавница, но ако е така и пак е неспокойно, можете да опитате да му сложите тънка, малка възглавничка и по този начин може да се успокои. След като сте сигурни, че на бебето му е удобно в кошарката или креватчето, остава да помислите и за подходящата грижа преди лягане, чрез която също можете да спомогнете са сладките сънища на малкото бебче.

Една релаксираща баня ще помогне на бебето да спи по-добре

Една релаксираща баня ще помогне на бебето да спи по-добре

Deteto.info

Можете да потопите бебето по корем в хладка вода, без да мокрите главичката му, и за няколко минути да го движите във водата, все едно плува – това е доста отпускащо и успокояващо не само за малките бебета.
Майките съветват: можете да подготвите ароматна вана на детето, като не забравяте, че ароматерапията не се препоръчва за бебета под два месеца. Във водата сложете капка лавандулово масло, капка масло от сандалово дърво и една чаша чай от лайка – това е една доста релаксираща и успокояваща вана, като просто трябва да потапяте бебето, без да мокрите главата, за по няколко секунди и да го изваждате. Можете да повторите тази процедура 2-3 пъти.
Доста специалисти са на мнение, че ароматите са най-естественитя начин за успокояване и релаксация.
Освен това има и различни подходящи продукти за баня с успокояващо действие, като различни душгелове и меки сапуни, които съдържат изцяло екстракти от различни растения, които действат успокояващо.

Масаж за сладки сънища

Deteto.info

Знаете, че масажът е много важен за малкото бебе, за неговото физическо развитие. Можете да отделите време преди вечерното лягане за масаж, който ще отпусне бебето и то ще спи по-спокойно. Има различни козметични продукти на растителна основа, които са предназначени точно за успокояване на бебето преди вечерното лягане. Тези продукти съдържат различни растителни екстракти, които са известни със своето противовъзпалително и успокояващо действие:

  • Лайка – действа на кожата противовъзпалително, спазмолитично, газогонно и подпомага заздравяването на рани; има силно успокоително, дезинфекционно, овлажняващо действие; стимулира кръвообращението.
  • Лавандула – използва се срещу безсъние и безпокойства; има успокояващ седативен ефект.
  • Сандалово дърво – нервоуспокояващо и релаксиращо действие.
  • Розмарин – активизира кръвообращението
  • Липов цвят – действа успокояващо и предпазва кожата

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни