►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Първата разходка на новороденото

Разходката на мъничето е една много важна част от ежедневния му режим и стига времето да го позволява, тя трябва да се прави всеки ден – сутрин и следобед.


Първата разходка на новороденото

През топлите сезони новороденото бебе вече може да се извежда след края на първата си седмица. През студения период на годината можем да извеждаме бебето в началото на третата седмица.
Естествено, всеки сезон си има своите предимства и недостатъци и като цяло разходката на бебчо зависи конкретно от времето в дадения момент. Тоест, ако температурите навън са прекалено високи и особено през лятото, в часовете между 11 часа сутринта и 4 часа следобед не е препоръчително да се извежда бебето.
През зимата пък бебето се извежда, когато температурата навън е задължително над нулата, не вали сняг и няма мъгла.
Не е хубаво бебето да се извежда и когато навън вали дъжд и духа силен вятър.
Дрехите на мъничето също трябва да съобразим с условията в момента, целите „космонавти” за най-подходящи за мъничетата през зимата. А пък през лятото, целите памучни гащеризончета също са много удобни за бебчето, защото закриват все още много нежната му кожа.
За новороденото е задължително да бъде извеждано с шапка, която добре да покрива главичката, без значение от сезона - само трябва да съобразите материята на шапчицата с времето навън.
Не е без значение и в какво ще изведете мъничето за първи път. Хубаво и удобно е да използвате кенгуру, преносимо бебешко кошче, слинг и т.н., но поне през първия месец извеждайте мъничето в количка. Погрижете се тя да е добре изолирана, така че да не допуска силното слънце или пък студеният въздух да стигат директно до бебчето.

Какво да имаме предвид

Какво да имаме предвид

Deteto.info
  • Когато и да извеждате бебето, покривайте задължително главичката му с шапка, подходяща за сезона
  • Чантите, които си вървят към количките, не са за украса, а са предназначени за нещата, които винаги трябва да носите със себе си, когато излизате на разходка. И за да не забравяте, нека най-важните неща да си стоят винаги в чантата. Едно от тях е връхна дреха за бебето, за моментите, когато захладнее неочаквано.
  • Опитайте се да разхождате бебето в зони, където няма много трафик, пушек и въздухът не е толкова замърсен – паркове и градини, специално предназначени за разходка.

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни