►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Как да обличаме бебчо?

Преди да изберете най-красивите и добре изглеждащи дрешки за бебето, помислете за това дали те отговарят на трите, най-важни за тях, характеристики: да са удобни, сигурни и практични. Какво всъщност трябва да има в гардероба на нашето мъниче и на какви критерии трябва да отговаря?


Как да обличаме бебчо?

Бебчетата нямат нужда от купища дрехи, защото измаляват много бързо. Те имат нужда от малко на брой, но качествени дрехи, които са му по мярка и са практични. Във всеки случай, по-добре е да са му малко по-големи, за да може да се движи свободно, а не да го стягат и да се чувства некомфортно.

Материите

Deteto.info

Изберете дрехи от естествени материи, най-добре да са памучни, особено що се отнася до бельото на бебето – то трябва да е от 100% памук. Кожата на бебето е много чувствителна, още не е свикнала с различните материи и затова те трябва да бъдат изключително меки. За връхните дрехи също е подходящ памукът, както и дрехите от полар – стига обаче, той да не се допира до кожата на бебето. За студените зимни дни можете да облечете на бебето и вълнени дрехи, стига пак те да не се допират до кожата му – подходящи са само за връхни дрехи като жилетки, елечета или якета.

Лесни за обличане

Deteto.info

Дрешките за малкото бебе трябва да му бъдат удобни, но също така да бъдат удобни и за нас, за да го обличаме и събличаме бързо и лесно. Подходящи са всякакъв тип бодита и цели гащеризончета, стига те да са с тик-так копчета в зоната на пелените, за да може те да се сменят лесно и бързо. Най-удобни са дрешките, които се закопчават с цип или тик-так копчета.

С какви дрехи да отиде на ясла

Deteto.info

За в яслата най-подходящи са свободните дрешки, които позволяват на малкото дете да се движи лесно. Освен това, дрешките трябва да са много удобни – да са лесни за събличане и обличане. Подходящи са дрешки от две части, при които обаче панталончето да има тик-так копчета в зоната при пелените, а блузката да има копчета на гърба, което улеснява обличането и събличането. Анцузите също са подходящи, особено ако горнището им се закопчава с цип или копчета – по-лесно е за обличане отколкото блузите, които се обличат през главата. Освен това е добре дрешките да са здрави и издръжливи, да могат лесно да се перат в пералнята.

Често допускани грешки

Deteto.info
  • Дори и много да ви харесват панделките и украшенията, забравете ги, защото детето може да се оплете в тях и да се нарани, поради което те не са препоръчителни.
  • Избягвайте дрехите от “космати” материи или мохерните жилетки, защото децата лапат всичко, особено ръкавите си, и може да се нагълтат с косми.
  • Не се лъжете да купувате дрехи, които са абсолютно точни и дори прилепнали по тялото на малкото дете, защото то ще се чувства неудобно и няма да може да се движи свободно. Няма да изглежда смешно и неестествено, ако дрешките са малко по-голям размер, така само ще осигурите свобода за детето.
  • Избирайте удобни и практични дрехи – тези, които са красиви на външен вид, не винаги са комфортни и удобни.

Най-подходящият начин за обличане на бебето и малкото дете

Deteto.info

Освен подходящите дрешки, много важен е и подходът към обличането на мъничето. Това трябва да бъде един приятен момент, в който близостта ви става още по-голяма. Повечето малки деца изобщо не обичат да се обличат и събличат – никак не е забавно да гледат сериозната ви физиономия и да усещат забързаните ви движения. Да, бебето трябва да се облече бързо, за да не се простуди, но това може да стане и по забавен начин, а не с намръщена физиономия. Много е важно да изберете удобно и спокойно място за преобличане на бебето, за да се чувства приятно. Обстановката около него трябва да е спокойна и да няма суматоха, която да го изнервя допълнително. Една ваша усмивка и едно погъделичкване по крачето ще направят обличането много приятно занимание за бебето.


           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни