►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Дрехи за бебето за всеки сезон

С тези резки промени в температурата, при които сутрин температурите могат да достигнат 30 градуса, а вечерта – 10, трябва във всеки един момент да сме добре подготвени с подходящите дрехи и обувки за чувствителното бебче.


Дрехи за бебето за всеки сезон

Веднага ни хрумват няколко основни препоръки, които трябва да се спазват:

  • дрехите трябва да се подбират според температурата навън
  • дрехата трябва да бъде едновременно удобна на бебето и практична за мама и татко – да се облича и съблича лесно. Ако сложите прекалено тясна дрешка на бебето през зимата, например, тя ще му държи студено.
  • следете много внимателно за материята и доказаното качество на дрешката – подходящите за бебето дрехи са тези от естествени и недразнещи материи, съобразени с типичната за малките бебета чувствителност на кожата.
  • за пролетта и лятото се препоръчват дрешки от чист памук, с къс ръкав. Бодито е изключително практична дрешка за малкото бебе – когато стане горещо можете да го оставите само по боди и естествено задължително с шапка, предпазваща от силното слънце, без да се притеснявате, че деликатни части от тялото на бебчето ще останат открити. През зимата пък бодито предпазва нежното кръстче от студа.
  • през есента и зимата, целите гащеризончета с дълги ръкави и крачоли ще държат топло на мъничето, а ще му бъдат удобни, за да се движи свободно. Избягвайте вълнените и „космати” дрешки, защото могат да раздразнят кожата на бебето, а и не забравяйте, че мъничетата, освен че обичат да си смучат пръстчетата, правят това и с дрешките си.
  • опитайте се да купувате само наистина необходимите дрешки са малкото бебе, то расте бързо и и без това ще ги ползвате кратко време. Ведната щом забележите, че дрешката на бебчето му е вече малко тясна, трябва да купите друга – мъничетата имат нужда от свобода на движенията и тесните дрехи изобщо не са подходящи за тях.

Удобни дрехи за вашето бебе

Deteto.info

Когато купувате дрешки за бебето, се водете от най-важното – те трябва да му бъдат много удобни, да му позволяват да се движи свободно, да са от качествена материя, която със сигурност няма да дразни кожата на бебето, която все още е в процес на адаптация със средата.
За всяка бременна купуването на дрешки за бъдещото бебче е много вълнуващ момент, но тогава мислим за това колко са сладки, шаренки и кукленски дрешките за малки бебенца, с тези панделчици, миниатюрни връзчици и копченца. Обаче едно трябва да ви е ясно – бебето расте с неописуема скорост, накрая ще се окаже, че няма да може да облечете никога половината от непрактичните дрешки, които сте купили, а част от тях могат да се окажат и неподходящ размер.
Чак след раждането, когато поживеете малко с бебчето ще разберете, че наистина към купуването на дрешки за него трябва да се подхожда много практично и да се съобразявате винаги с това, дали ще му е конфортно в тях. Е, няма как да не купите онази розова рокличка с воалчета, която върви в коплект с огромна розова лента с панделка за главичката на бебчето, но с ежедневните дрехи, тези, с които мъничето ще прекарва своите часове на будуване и спане, трябва да подходите много разумно и практично. 

Подготовката на дрехите за бебето зависи от сезона, в който се е родило

Пролет и лято

Пролет и лято

Deteto.info

За пролетта и лятото се препоръчват памучни дрешки с къс ръкав или без ръкави, тип „боди”. Шапката трябва да бъде неотлъчно на главата на бебето, дори и когато е на сянка. За съвсем малките бебета най-удобни за дрешките тип „гащеризон”, тоест те не се състоят от две части – блуза и панталон, а последните две са едно цяло – така коремчето и кръстчето на мънитечо винаги ще са покрити, те ще придържат по-добре пелената за еднократна употреба и освен това абсорбират по-добре потта.

Есен и зима

Есен и зима

Deteto.info

За студът онтоново са подходящи дрешките тип „гащеризон” и грейките „космонавт”. Можете да си набавите и яке и панталон от полар, който също много топли през студените периоди от годината и се понася добре от кожата на бебетата. Ръкавички и шапка трябва да слагате задължително на бебчето, от една страна за да не се простуди и от друга – за да не дразни студът нежните ушички и ръчички.

Дрехите за бебето през първите седмици от живота му

Deteto.info

Кои са най-необходимите дрехи за бебето през първите седмици от живота му? Сигурно всички ще ви попитат какво да подарят за вашето новородено бебе и вие най-вероятно ще кажете, няма значение, каквото искате. Трябва обаче да „се възползвате” от тези въпроси и наистина да насочите хората да ви подарят необходими и функционални неща.
Много по-практично е да помислите добре и да поискате да ви подарят онова, от което настина имате нужда за отглеждането на вашето бебе. Така, когато се роди вие ще имате всичко необходимо за бебето си.
Прецизирайте бройките: 8 бодита, 8 пижами, 8 комплекта – панталон и блузка, 2 чифта терлички, шапка, шал, 8 лигавника, хавлия за баня, спално бельо, чувалче за спане, грейка „космонавт” за зимата или якенце и панталонче от непромокаема материя с памучна подплата за хладните или дъждовни дни.

Когато избирате дрешки за бебето, имайте предвид

Deteto.info
  • гледайте да не купувате много дрехи от най-малкия размер. Особено ако бебчето се роди по-големичко, ще можете да ползвате най-малкия размер дрешки най-много 1-2 седмици, а е възможно и изобщо да не успеете да ги употребите. По-добре си набавете повече от тези в следващия размер, без значение, че в началото ще са му малко големички, то ще може да ги носи малко по-дълго време.
  • набавете си само дрехи от естествени материи като памук например, особено актуални в момента са и дрехите от органичен памук – екологично чист продукт. Изкуствените материи запаряват и биха могли да предизвикат алергия.
  • избирайте меки и леки дрешки, които са лесни за обличане и събличане.

           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни