►портал ЗА бременността, раждането и майчинството

 

Libero манифест: БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО!

Лабиринт от паркирани плътно един до друг автомобили и контейнери за смет, огромни трапове по улиците, ретро павета, подвижни плочки и бордюри с височина от 40 см, огромни релси и траверси, безбройни стъпала, летящи от балконите горящи фасове и трохи от скорошен обяд... Все неща, които не ни правят чак такова впечатление, докато не станем специален участник в движението категория “Я” или “последна дупка на кавала”, т.е. БЕБЕ-КОЛИЧКА-МАМА. Тогава родителите в големите градове започваме да се чувстваме като герои в онези компютърни игри, в които трябва да се преодоляват куп динамични препятствия, да се избягват всевъзможни угрози, а товарът да остане невредим. И защо? И как? И откъде накъде? Днес Libero отговаря с манифеста БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО! Не че не вярваме в добротата, но, ако е позадрямала, е време да я събудим в името на най-важните участници в движението...


Libero манифест: БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО!

Лабиринт от паркирани плътно един до друг автомобили и контейнери за смет, огромни трапове по улиците, ретро павета, подвижни плочки и бордюри с височина от 40 см, огромни релси и траверси, безбройни стъпала, летящи от балконите горящи фасове и трохи от скорошен обяд... Все неща, които не ни правят чак такова впечатление, докато не станем специален участник в движението категория “Я” или “последна дупка на кавала”, т.е. БЕБЕ-КОЛИЧКА-МАМА.
Тогава родителите в големите градове започваме да се чувстваме като герои в онези компютърни игри, в които трябва да се преодоляват куп динамични препятствия, да се избягват всевъзможни угрози, а товарът да остане невредим. И защо? И как? И откъде накъде?

Днес Libero отговаря с манифеста БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО! Не че не вярваме в добротата, но, ако е позадрямала, е време да я събудим в името на най-важните участници в движението.

Затова искаме всички да ни чуят още сега, когато казваме:


1. Бебето винаги има предимство!
2. Спирай на пешеходна пътека винаги, когато видиш дете (в или извън количка). Не е лошо да спираш на пешеходна пътека и по принцип, когато видиш пешеходец :).
3. Изчакай търпеливо детската количка да се качи на тротоара дори светофарът да е сменил светлината.
4. Предложи помощ на майка с количка, когато се качва/слиза от превозно средство.
5. Предложи помощ на майка с количка, когато се опитва да преодолее подлез, други стълби или препятствия в терена.
6. Задръж вратата или отстъпи асансьора на майка с количка.
7. Паркирай автомобила си, така че покрай него да може да мине количка.
8. Не изхвърляй фасове, боклуци и други предмети през балкона или прозореца на автомобила си. Освен че е невъзпитано, може да се окаже опасно за бебето в количката.

Ако смяташ, че тези искания са справедливи, ако вярваш, че БЕБЕТО Е С ПРЕДИМСТВО, тогава се присъедини сега към манифеста на най-грижовния производител на пеленки Libero. Отстоявай написаното по-горе и помагай винаги, когато имаш възможност. Заяви своята воля открито и привлечи и други за каузата като залепиш отличителния стикер на кампанията на вашата детска количка. Можеш да го получиш с мострите на Libero по време на лятната им семплинг кампания в най-големите родилни домове и болници, безплатни училища за родители в цялата страна, в големите вериги супермаркети и избрани магазини.
 
Libero ще се радва да чуе и вашите истории, полезни съвети и препоръки за движението с бебешки колички в големите градове. Сподолете тук или ни изпратете на bebeto.s.predimstvo@gmail.com вашите истории за трудностите, които сте срещнали и за добрите герои, които са ви помогнали. Нека да допишем заедно манифеста на Libero БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО.


ПП           
Deteto.info
 
Такт ООД
София 1434,
кв. Симеоново,
ул. Симеоновска 19

Последвайте ни