Online school
Регистрирани потребители: 23202
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Детето (3-8 год.) Свободно време : 11

Кое ѝ е вредното на телевизията  
Свободно време
Кое ѝ е вредното на телевизията
Често чуваме, че децата гледат твърде много телевизия и това е изключително вредно за тях. От друга страна живеем в такова време, в което информацията ни залива и постоянно трябва да бъдем “в час” с нея. Къде е границата и толкова ли е лошо, ако не я намерим и спазим? На този въпрос ще потърсим отговори в този брой.
Цялата статия
Лятна ваканция  
Свободно време
Лятна ваканция
Ето вече е лято. Толкова много го чакахме, че не усетихме как внезапно настъпи. Времето е топло, дните са дълги, настроението е по-друго – лятно. Всичко това е чудесно, ако не сте родител на градско дете. Тогава обикновено Ви заглождва чувство за вина. Това усещане се засилва, ако нямате близки извън града, при които да изпратите детето поне за малко, за да има възможност да поиграе навън. Ваканция прекарана пред компютъра и телевизора звучи ужасно, нали? Заради всичко това решихме да потърсим дейностите, които може да прави детето Ви през юли и август, за да сте сигурни, че ще има пълноценно лято, за което след това дълго време ще си спомня.
Цялата статия
Да запишем детето си на плуване  
Свободно време
Да запишем детето си на плуване
Отговорност на всеки родител е да помогне на децата си да изградят правилни навици, които впоследствие да са предпоставка за развитие на комплексно изградени личности. Времето, в което живеем е занемарило спорта и физическата дейност на децата е сведена до минимум. Това пренебрегване на физическата култура обикновено е за сметка на часовете, прекарани пред телевизора или компютърната игра. Спортът обаче има неоспорими предимства: изгражда физиката, изключително полезен е за децата в здравословен аспект, а и ги учи на дисциплина, на колективност и в известна степен изгражда характер. Ето защо се свързахме с Жени Димитрова, управител на „Камелот СПА” в хотел „Парк Инн” София, с която ще поговорим за ползите от плуването.
Цялата статия
Домашни забавления  
Свободно време
Домашни забавления
Това, че вече е дъждовна есен не означава отлагане на игрите чак за пролетта. Игрите у дома могат да бъдат също толкова забавни и интересни, стига да вложите старание и творчество. А децата ще са наистина очаровани от вашата инициатива да организирате забавления у дома...
Цялата статия
Дойде ваканцията, какво ще правим сега?  
Свободно време
Дойде ваканцията, какво ще правим сега?
През ваканцията децата имат много свободно време, а знаем колко лесно се отегчават, затова трябва да им предложим интересни и забавни занимания, с които ще развият своите умения и ще избегнат загубените часове пред телевизора и пред компютъра.
Цялата статия
Ваканция – ура!  
Свободно време
Ваканция – ура!
Кой не обича ваканциите? Всички ги свързваме с почивка и забавление и колкото и да са кратки, ги чакаме с нетърпение. А какво пък да кажем за малките сладури – те й се радват най-много, защото ще могат да играят на воля, без “досадните” уроци и домашни. Но дали наистина трябва да е така? Ваканцията синоним на бездействие и мързелуване ли е? А дали пък пролетната ваканция не е един прекрасен период, в който детето да е по-активно от всякога и да се научи на полезни неща?
Цялата статия
ЛЕГЕНДА ЗА КОЛЕДНАТА ЕЛХА  
Свободно време
ЛЕГЕНДА ЗА КОЛЕДНАТА ЕЛХА
Разкажете тази поучителна история на своето дете в Коледната нощ...
Цялата статия
Има ли Дядо Коледа?  
Свободно време
Има ли Дядо Коледа?
Най-щастливият период от живота ни, е точно онзи, в който все още вярваме в Дядо Коледа. А вашият малчуган вярва ли в Дядо Коледа? Не му отнемайте това щастие, децата са толкова чисти и наивни създания, те не разбират злото, те виждат света през “розови очила”. А какво е по-хубаво от това, да имаш чиста, ангелска душа, която не е натоварена с проблеми и разочарования!
Цялата статия
ИСТОРИЯТА НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА  
Свободно време
ИСТОРИЯТА НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА
Всички християни спазват коледната традиция и украсяват елха за празника. Това е един от най-щастливите мигове за семейството, когато всички заедно се струпват пред елхата, за да я украсят. Но знаете ли от кога датира тази традиция? Чували ли сте как се е зародила тя? На Коледа се смята, че Христос идва на земята и носи със себе си частица от Небесното царство и неговата красота. Затова елхата се украсява с ангелчета, свещички, стъклени топки и сребристи гирлянди – като символ на отрупаното с плодове Райско дърво.
Цялата статия
Да изпратим ли детето на летен лагер?  
Свободно време
Да изпратим ли детето на летен лагер?
След всичките грижи, които полагаме за децата си и важните решения, които ежедневно трябва да взимаме, идва и поредната дилема – да се престрашим ли да изпратим детето си на летен лагер? Изборът е изцяло на родителите, а и притесненията и безпокойството също са си техни. Общо взето вашето решение зависи от множество фактори.
Цялата статия

«   1 2   »

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber