Online school
Регистрирани потребители: 23183
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Проблем със заекването

Здравейте, аз съм от град Трявна и нямам възможност да присъствам на вашите срещи с родителите, а много бих искала. Детето ми е на 3 г. и 10 месеца. Преди година започна да заеква, водихме го на логопед около половин година, имаше подобрение и затова спряхме. Но сега забелязвам, че пак на моменти заеква. Много е умен и иска всичко за каже наведнъж. Дали ще се оправи от само себе си или трябва пак да го водим на логопед? Ще съм ви много благодарна, ако ми дадете някакъв съвет.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте, информацията, която ми предоставяте за съжаление е прекалено кратка, за да мога да ви бъда от полза. Заекването е сложно комуникативно нарушение, което се диагностицира прецизно при лична среща (понякога са необходими повече от една). Важно е колко често, при какви думи детето заеква, дали удължава звукове или прави повторение на срички. Необходимо е да се наблюдава поведението на детето по време на запъванията, дали има отклонения в дишането, налице ли са вторични симптоми – зачервяване, напрежение на лицето, мимики или гримаси, непривични жестове с ръцете и тялото.
Моят съвет е да направите консултация отново с логопед и ако ви препоръча терапия, да не я прекратявате преди специалистът да е преценил, че е дошло времето за това.
Невена Илиева, 31.1.2012 г. 18:33:45

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber