Online school
Регистрирани потребители: 23202
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Да изберем правилния крем за нашето тяло

Добре хидратираната кожа означава добро здраве, затова изборът на подходящ крем за тяло е толкова важен. Ето как да поддържате кожата си добре хидратирана.


Колко е важно да хидратирате добре кожата с хидратантен крем за тяло
Когато на кожата ни й липсва вода, ни дава едно усещане за сухота и оттам за неудобство. Подхранването на кожата е от жизнено значение, за да може тя да се регенерира правилно и да не се изсушава.
Всеки тип кожа може да се дехидратира. Сухият тип кожа – защото се изсушават по естествен начин и заради ограничената продукция на мазнина и останалите типове кожа, като например мазния тип – заради употребата на неподходящи продукти например.

Нанасянето на хидратиращо мляко за тяло, благодарение на неговата водна и мазна формула, изгражда един защитен слой на кожата, чрез който избягваме водата, която хабим през деня да се изпарява по естествен начин и така постигаме една кожа, чиято хидратация е добре поддържана. Затова е много важно да хидратираме кожата си ежедневно и особено след къпане, защото така я подхранваме и възвръщаме нейната мекота.
Колкото до съставките на хидратиращия крем – маслото от карите, растителните масла или сладките бадеми са повече от препоръчителни, защото благодарение на техните предимства те хидратират епидермиса в дълбочина.

Важно е да подхранваме кожата си през цялата година. През лятото, с една добра хидратация ще поддържаме добрия си тен. През зимата защитаваме кожата си от външните фактори, които обикновено я изсушават и нараняват (вятър, студ, замърсяване, климатици, отоплителните уреди и др.). Да не забравяме, че умората е другият фактор, който води до изсушване на кожата. Хидратирането на кожата пречи на нейното преждевременно стареене.
 
Един хидратиращ продукт за всеки тип кожа

Има голямо разнообразие от възможности, между които да избираме както според типа кожа, така и според текстурата им: кремове, млека, лосиони, масла и т.н. Във всеки случай, ако изберете мляко за тяло, изберете такова, което да не е прекалено мазно.
Ефикасността на третирането на кожата ни зависи от това дали избрания продукт се адаптира или не на нейния тип. Ако не сте сигурни за даден продукт, консултирайте се с дерматолог. Той може да ви посъветва и за най-подходящата грижа за вашата кожа.

За нормална кожа: имате кожа, която има нужда от по-малко грижи, във вашия случай трябва просто да поддържате нейната естествена хидратация. Изберете по-течни текстури и избягвате те да са прекалено подхранващи, за да избегнете неприятен резултат. Използвайте мляко за тяло на базата на масло от жожоба или какаово масло.

За суха и чувствителна кожа: ако усещате придърпване на кожата или лесно ви излизат червеникави петна, ви препоръчваме маслата и емулсиите и ако те са хидратиращи, още по-добре. Те предотвратяват появата на бръчки. Препоръчва се за вашия тип кожа продукти за тяло на базата на алое, познато със своите успокояващи свойства. Трябва да избягвате ароматизираните кремове, защото те изсушават още повече кожата.

За смесена или мазна кожа: мазната кожа по естествен начин произвежда повече мазнина отколкото нормалната кожа. Така те много често лъщят. Затова целта на вашия крем за тяло ще е да регулира кожата, а не да я хидратира. Изберете по-течни кремове, които съдържат магарешко мляко например. Не купувайте кремове, които подхранват или изсушават кожата, защото ще влошите положението.

Нанасянето на крема
Какъвто и продукт да изберете, трябва да го нанасяте на добре почистена и подсушена кожа. Използвайте го ежедневно, за да възвърнете визнеността на тялото ви. Трябва да го нанасяте през цялата година, независимо от сезона и внимателно по цялото си тяло. Нанасяйте го масажирайки докато се абсорбира напълно от кожата ви, да не говорим, че масажът ще се отрази много добре на кръвообращението ви. За най-сухите места като лактите или коленете, изберете крем с успокояващо действие и специално предназначен заекстремално сухи зони.

Мляко за тяло с няколко функции
Все повече се увеличава броят на млеката за тяло, които действат върху различни аспекти, освен да хидратират: стягат, тонифицират, имат отслабващо действие, автобронзират, борят се срещу стареенето на кожата и т.н. Така млякото за тяло се превръща в едно мултифункционално оръжие срещу дехидратацията на кожата, целулита или стареенето.
Ако обаче имате много крехка кожа, която е склонна към алергии, обърнете се към специалист, който ще ви препоръча подходящата био или медицинска козметика.Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Относно коментарите в Deteto.info
Във връзка със зачестилите коментари, които биха могли да бъдат погрешно или двузначно разбрани, бихме искали да уточним няколко неща:

1. Одобряваме всички коментари, които се публикуват на сайта и съответно те стават видими. Правим това, за да не създаваме цензура и да не ограничаваме потребителите на.
2. Целта ни е да превърнем Deteto.info в свободно място, в което родителите да имат възможността необезпокоявано да четат и коментират всички материали.
3. Стараем се да публикуваме проверени и редакторки материали с ясен произход и плътно заставаме зад текстовете си. Но екипът ни не се ангажира със съдържанието и достоверността на коментарите към статиите.
Deteto.info Info, 03.1.2012 г. 14:51:13

Волф Базис Крем
Здравейте на всички майки.
Миналата седмица побликувах в раздел "Тоалет на бебето" за два продукта, тук искам да споделя за Волф Базис Крем, който има хидратиращ ефект върху кожата.
Той е хидрофилен крем от типа на емулсия масло/ вода, който препазва кожата от изсушаване и външни въздействия, освен че е с хидратиращ ефект, тази медицинска козметика има и охлаждащо действие върху изгорена кожа или възпалена, както и се използва за да подпомогне заздравяването на наранената кожа.
Закупувам си го без лекарско предписание и може да се прилага при всяка възраст, от пелени до дълбока старост.
В упътването се споменава още че е подходящ при преносени бебета, чиято кожа е силно дехидратирана.
Надявам се, че бях полезна.
Естела Атанасова, 03.1.2012 г. 08:22:21

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber