Online school
Регистрирани потребители: 23183
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Симптомите на раждането

Всяко раждане обикновено е предшествано от някои подготвителни знаци, които позволяват на бъдещата майка да успее да се подготви. Кои всъщност са основните сигнали, че раждането е на път?

Контракциите
Контракцията се дължи на втвърдяване на матката. Всяка контракция започва, нараства и достига своя връх, за да намалее после до пълно изчезване. Един месец преди месеца на раждането бременната може понякога да има контракции, които служат за подготвяне на стените на матката, за да може, когато моментът настъпи, тя да се разтегне достатъчно (10 см), за да излезе бебчето.
В действителност контракциите, които са признак, че раждането започва имат много точни характеристики:
- Те стават през равни интервали. В началото, на всеки 20 минути, после – на всеки 15 минути и накрая – през 10 и през 5 минути.
- Те са интензивни и болезнени. Когато започнат контракциите, трябва да имате часовник до себе си, за да видите дали са чести и през еднакви интервали, защото много често те са „лъжливи” и след кратко време отшумяват – това всъщност е „фалшива тревога” и значи, че раждането още не е започнало. Ако в продължение на 2 часа контракциите се повтарят през интервали от 5-10 минути и са с продължителност 40 секунди, това означава, че раждането наистина е започнало и трябва бързо да отидете в болницата.

Симптомите на раждането – една болка, различна от всички други
Възприемането на болката от раждането е много субективна, всяка жена описва различно онова, което е чувствала по време на раждането.
- Какво всъщност отличава болката от раждането от останалите типове болка? На първо място това, че се характеризира от повтарящи се контракции, които отначало са малко болезнени, после достигат връхната болка, а след това отшумяват и жената се чувства добре. Този процес има за цел да помогне на жената да се адаптира към раждането и към постепенно нарастващата и след това отшумяваща болка.
- Пиковете на болката се отделят един от друг с интервали, в които липсва каквато и да е болка и организмът на жената произвежда ендорфини и енкефалини, хормони, които притъпяват болката или по-скоро помагат на жената да издържа на нея с повече сила и кураж.
- Болката от раждането е вследствие на разтягането на шийката на матката, която се съкращава, за да подпомогне изтласкването на бебето, изграждайки по този начин т.нар. родов канал.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber