Online school
Регистрирани потребители: 23092
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Mr_Rix_1_blue_200x200
Instagram
Facebook
 

Голотата пред децата


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Децата се развиват благодарение на собственото си любопитство. Един от големите въпроси е: Как се правят бебетата. Не случайно има различни приказки свързани с това, родителите казват, че се раждат от любовта и желанието на двама души и така докато детето не достигне едно ниво на зрялост, в което вече може да разбере повече. Незадоволяването на това любопитство помага на детето да продължи да търси, да се интересува, да научава нови неща.
Има родители, които избират да учат децата си да свикват с голотата, но истински не е ясно детето как приема тази голота. Дали се поражда завист към пениса на бащата и чувство за непълноценност при момченцата, възбуда при момиченцата /дори от факта, че се прави нещо, което не е обичайно. Все пак не ходим голи по улиците/. Можем да научим децата да пазят границите си, само когато ние пазим собствените си.
Мисля, че индикаторът: „ Всеки път го гледа точно там”, вече е достатъчен сам по себе си. Очевидно това буди любопитство в нея, остава нещо неизказано, което е платформа на разнообразни фантазии, които е трудно да бъдат споделени. Хубаво е, че сте й обяснили за разликата в половете, тя има братче, но предполагам, че него не го гледа по начина, по който гледа баща си.
Добре е да не излагаме на показ гениталиите пред децата си. Най-малкото това е примерът за поведение, който им даваме.

С уважение:
Лиляна Тръпчева, 19.8.2016 г. 11:55:11

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Higia

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber