Online school
Регистрирани потребители: 23092
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Mr_Rix_1_blue_200x200
Instagram
Facebook
 

Дете на 2 години заспива трудно


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Дете на 2 години заспива трудно
Много благодаря за отговора!
Ще се опитаме да смъкнем още времето на подготовка на заспиване, между другото от няколко дни имаме успех да заспива към 11ч, при започване на целия процес към 21:30ч. За съжаление, докато е светло навън няма как да стане по-рано. Относно двата езика, тя говори и на двата, на който й е по-удобно в конкретен момент, и емоциите изразява и на двата. Но не мисля, че това влияе на заспиванто й. Но за нас не е проблем. За възрастта си знае доста неща и то на двата езика - брои до 10, пее песни, знае азбуката на английски, познава цветовете, прави смислени изречения, благодари, извинява се. В яслата нямат проблем, там заспивала първа, спяла по 2-3 ч.
Десислава Манолова, 08.8.2016 г. 16:16:30

Отговор
Здравейте,
Както сама сте отбелязала при поникване на зъбките децата често стават неспокойни, вдигат температура, имат нарушения в съня. Възможно е това да е поне част от причината за по-късното заспиване на детето. При положение, че никога не е заспивала сама, ако решите да промените този ритуал, то съвсем естествено е поне в началото да срещнете съпротива от нейна страна. Доколкото разбирам детето трудно приема отказ и буйно се съпротивлява, не е от децата при които плачът отминава. Въпросът е дали плачът и тръшкането водят до желания резултат, защото ако е така, то няма никаква причина те да спрат.
Естествено, че може да промените часa за лягане, но истински ще е трудно да го преместите от 12 на 9. За да сложите детето по-рано да спи е нужно целият ритуал педи лягане да бъде преместен по-напред – вечеря, миене, тоалет, детски, приказки. Реално подготовката да започне в 7, а не в 9 /примерно/.
Чудя се доколко Вие като родители давате сходни послания в отглеждането и дали се подкрепяте, когато сте взели решение относно възпитанието. Направи впечатление и че сте избрали да й говорите и на английски. Замислих се, тя на кой език изразява емоциите си.
В случай, че имате повече въпроси, може би е добре да направите индивидуална консултация, за да може да се види и чуе детето.

С уважение,
Лиляна Тръпчева, 05.8.2016 г. 15:58:14

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Higia

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber