Online school
Регистрирани потребители: 23092
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Mr_Rix_1_blue_200x200
Instagram
Facebook
 

Ролята на мащеха


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте,
От писмото Ви разбирам, че полагате много усилия, за да дадете най-добрите грижи за детето, дори и рискувайки да влезете в ролята на „лошата”. Понякога родители, които са се разделили, изпитват вина, че не са могли да дадат семейство на детето си и се опитват, задоволявайки желанията на детето, да компенсират липсата на отсъстващия родител.
Ролята на мащеха не е никак лека, но си личи, че се интересувате от детето. Сигурна съм, че на едно ниво то го усеща, коректив сте на взаимоотношенията между бащата и детето (не позволявате то да бъде бито), четете му приказки, учите го на правила, казвате, че докато сте заедно нямате проблеми, разхождате се, играете. Изглежда наистина държите на партньора си и детето му.
Все пак това дете е било само на три години, когато родителите му са се разделили, живяло е дълго при баба си, от която се прибира видимо отслабнало. Най-вероятно си има собствените преживявания на скръб, загуба, безпомощност, страх да не бъде отново изоставено. Понякога децата с лошото си поведение ни провокират, за да проверят дали държим на тях. Понякога не спазват правила, защото са ядосани.
До колкото разбирам и детето и баща му полагат усилия, за привикнат към новата ситуация. Вие също давате всичко от себе си, за да се грижите за тях. По мои сметки от около година живеете заедно. Щях да се изненадвам, ако през този период не бяхте срещнали трудности, но си мисля, че всички заслужавате похвала.
Относно това какво да посъветвате бащата, мисля си, че понякога когато възрастните отделят време само за себе си и си спомнят какво ги е събрало, диалогът между тях върви по-леко.
Хубаво е, когато има кой да мисли за доброто на децата, без да се страхува, че ще влезе в ролята на лошия. С честен разговор, много конфликтни ситуации биха могли да бъдат избегнати.

С уважение:
Лиляна Тръпчева, 11.2.2016 г. 11:50:58

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Higia

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber