Online school
Регистрирани потребители: 23183
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Кога да сменим бебешкото креватче с по-голямо?

Ако сте ползвали голямо креватче още от самото начало, то промяната за детето ви ще бъде махането на решетката, която до сега му е пречела да излиза от него. Така детето вече ще има свободата да става самичко от креватчето си и да се разхожда свободно из къщи, докато до сега тази свобода е била ограничена. Именно заради това, трябва добре да се прецени тази крачка и дали детето е готово за нея или не. Ако, така или иначе, креватчето отговаря на ръста и теглото на детето, можете и да не бързате много с тази промяна, ако прецените, че детето все още не е усвоило правилните навици. Идеалната опция е да изчакате детето само да ви покаже, че е готово, без да прибързвате. Няма точно определена възраст за това, но обикновено става след навършване на две годинки.

КАК ДА ПРОЦЕДИРАТЕ?

Ако детето започне да се катери по решетката и да излиза извън креватчето, то значи е настъпил моментът да махнете решетката – много по-безопасно е. Отначало е добре да оградите с нещо зоната около креватчето на детето или да сложите някаква сигнална система, която да ви алармира, че е будно и е станало от креватчето си. Добре е в тези моменти да проверявате често дали детето вече не се е събудило, за да не се почувства затворено. Креватчето трябва да бъде сигурно и широко, не много високо и без стърчащи и остри ръбове. Сложете го далеч от прозорци и контакти. Когато решите да преместите детето в по-голямо легло или съответно да махнете решетката на старото, направете го отведнъж и покажете на мъника своята радост от това, че вече е пораснал и затова заслужава новата промяна. Ще бъде интересно за детето, ако присъства на демонтирането на старото бебешко креватче и слагането на новото легло “за големи”. Ако детето е все неспокойно и по-буйно, преди да премине към голямото легло, можете първо да сложите дюшечето или матрачето му на земята, за да избегнете наранявания. За да спи спокойно и добре, детето трябва да се чувства сигурно, както физически, така и психически, а тази сигурност трябва да му я дадат неговите родители. Не е добра идея да правите тази промяна, защото очаквате всеки момент да се роди братчето или сестричето, което ще “наследи” старото креватче. Това може да предизвика ревност и озлобление у детето. По-добре е да изчакате, ако креватчето все още му е добре, докато то самичко не изяви желание да се премести в легло “за големи”.


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия

Вижте също

Отказване от памперса  
32 мес.
Отказване от памперса
Приучването на детето да ползва гърне изисква време и много търпение от страна на родителите. Най-важното правило е да не слагаме децата под общ знаменател, защото най-подходящият момент не съвпада при всички деца.
Цялата статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber