Online school
Регистрирани потребители: 23183
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Кожата на децата – кога и с какво да я третираме

Кожата при децата се отличава с обилно количество кръвоносни съдове, тя е нежна и уязвима. Детската кожа съдържа повече вода, отличава се с развита подкожна мастна клетъчност, с повишена откритост на тъканите –поради това алергичните реакции при децата се наблюдават по-често и протичат по-бурно. Влияе се от фактори, които за кожата на няколко години по- големи деца не биха били въобще обект на внимание или притеснение. Поради тази причина си има отделно направление в козметиката- детска козметика. Тя предлага освободени от тежки или опасни, в каквато и да е степен, продукти. Съставките задължително трябва да са безопасни за здравето, а самите продукти- клинично тествани за поносимост специално от детската кожа. Всяка част от детската кожа трябва да бъде внимателно обгрижвана. Има козметика предназначена за тялото, такава за по-специфичните нужди на т. нар. „зона на пеланата”, както и различен продукт за лице. Влияние върху детската кожа оказват и материята на дрехите, излагането на слънце, храната и др. Затова при евентуален дерматологичен проблем е важно да имате предвид всички тези фактори. Грижата за детската кожа е най-интензивна в периода до 2-годишна възраст. След това нуждата от ежедневен тоалет и процедури постепенно отпадат. Във възрастта от 4 до 10-годишна възраст дори е препоръчително да не се използва ежедневна козметика, а само такава, която отговаря на специфичните климатични особености –силно слънце, вятър, студено време и т.н. Независимо от това родителите трябва да са изключително бдителни, когато подбират козметични продукти за детето си. Освен състава, трябва да се обърне внимание на срока на годност и на целостта на опаковката. Има продукти, чиято годност зависи от момента на отваряне.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия

Вижте също

Промени в храненето след навършване на една година  
12 мес.
Промени в храненето след навършване на една година
Отбиване на бебето наричаме спирането на кърменето и заместването му с изкуствено хранене или обща храна. Това е един процес, който трябва да стане бавно и постепенно, защото е изпълнен с много големи промени, към които ще трябва да се адаптира малкият човек, а правилното протичане на този процес има голямо влияние за доброто състояние на бебето.
Цялата статия
Прохождането. Играчки подпомагащи прохождането.  
12 мес.
Прохождането. Играчки подпомагащи прохождането.
Както всяко ново нещо, което направи вашето малко бебче, ви носи радост и щастливи могове, така и неговите първи стъпки са един дълго бленуван момент, който носи положителни емоции за вас.
Цялата статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber