Online school
Регистрирани потребители: 23148
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Безпричинен плач

Имам син на 7г. Много е послушен нямам проблеми - каквото му кажа го прави не се бие, но от известно време като му кажа нещо веднага му се насълзени очите. Много е емоционален, плаче за най-малкото и като го питаш защо казва, че не знае.Това му идва от вътре и аз го виждам но не знам какво да направя, за да не плаче толкова. Моля за съвет какво да правя! Благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте,
Адекватната реакция на дадено поведение, преди всичко е свързана с познаване на причината, която го провокира. Обърнете внимание в кои случаи синът Ви се насълзява - дали когато му се иска да направи нещо, а не може, дали само когато се засегнат определени теми, или в присъствието на определени хора, тон на разговор, реплики. За децата понякога е трудно да отговорят на въпроса "Защо плачеш". Когато това се случи, опитайте се да се спрете, да се дистанцирате от собствените си емоции, да се поставите мислено на мястото на детето, да усетите чувствта му и тогава вече да отговорите в зависимост от ситуацията.
В случай, че Ви е трудно сама да достигнете до тези отговори е добре да се консултирате със специалист, който е обучен да се докосва до вътрешния свят на децата.
С уважение:
Лиляна Тръпчева, 13.11.2013 г. 12:44:43

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Лятна разпродажба на Avent - №1 марка за хранене в България!

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber