Online school
Регистрирани потребители: 23183
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Трудно изговаряне на някои думи

Здравейте!
Имам син на 3г. и 10м. Като цяло говори много, но не всичко му се разбира. Не може да изговаря 5-6 букви и най-вече "в,р,л". Например на луната преди викаше "его", а сега почна да вика "уна". Понякога размества местата на някои букви. Като му кажем да каже "хали" той казва "ахи". Това нормално ли е и докога може да се изчака, за да се отиде на преглед? И да допълня, че е много разсеян. 
Приятен ден!

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте,
Това, че синът ви говори много е добре. Би трябвало обаче на тази възраст по-голяма част от изказването му да е разбираема и то не само за вас, но и за хора извън близкото обкръжение на детето. Очаква се звуковете да се изговарят правилно, включително и В. Допустимо е все още да не може да изговаря само звуковете Ш, Ж, Ч, Р, Л. Макар разместванията на звукове и срички в думите да не са изключени, те са характерни предимно за по-сложните и дълги думи като например „сандвич”.
Не е рано за консултация с логопед. Срещата с логопед не е стресираща за детето. Изследването на езиково-говорните умения е изцяло в игрова форма. Важно е да се определи кои звукове точно детето бърка, дали ги изпуска или заменя с други, при какъв тип думи прави размествания и доколко е разбираем говорът.
Невена Илиева, 09.5.2012 г. 16:59:11

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber